До две седмици започва ремонтът на пътя Мъдрец – Гълъбово

За основния ремонт на отсечката от бюджета са осигурени близо 20 млн. лв.

 04.06.2024 16:00
До две седмици започва ремонтът на пътя Мъдрец – Гълъбово

До две седмици започва ремонтът на 15,7 км от третокласния път Мъдрец - Гълъбово. Това съобщи пред жители от региона председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Йордан Вълчев.

За основния ремонт на отсечката от бюджета са осигурени близо 20 млн. лв. В момента се процедира издаването на Разрешението за строеж, а през следващата седмица се очаква то да бъде публикувано в „Държавен вестник" и след това законово може да стартира ремонтът на трасето. Строителят има готовност да започне работа веднага, каза инж. Вълчев.

Пред гражданите той обясни, че съгласувателните процедури на техническия проект с експлоатационните дружества са завършили и е отстранена установена явна фактическа грешка в кадастралната карта на област Стара Загора, които са възпрепятствали издаването на разрешението за строеж и стартирането на строително-монтажните работи на обекта до момента.

Третокласният път е построен преди повече от 45 години и досега не е основно ремонтиран. 

Началото на участъка започва при кръстовището с път II-55 Велико Търново - Нова Загора - ТЕЦ-2 - Свиленград, в района на с. Мъдрец. Завършва при пресичането с път III-554 Нoва Загора - Раднево - Харманли, в района на с. Обручище. Ще бъдат ремонтирани и трите големи съоръжения в отсечката – мост над дере, мост над р. Соколница и ж. п. надлез в с. Обручище, както и 32 бр. водостоци.

Срокът за изпълнение на  строително-монтажните работи е 540 календарни дни /18 месеца/ и започва след откриване на строителната площадка с подписване на протокол 2А.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери започва | ремонтът | до две седмици | третокласния път | Мъдрец-Гълъбово

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори