Как живее днес Евгений Коцев, който лекуваше пациенти в Стара Загора

Мъжът се труди на три места: в COVID-отделение, в Дом за стари хора в селото и към местната медицинска служба. Днес го откриваме в Стара Загора, където се грижи за пациент с коронавирус на лечение в домашни условия. В града на липите, хората на които е помагал преди, продължават да го уважават.

 14.09.2021 11:18
Как живее днес Евгений Коцев, който лекуваше пациенти в Стара Загора

Евгений Коцев, който преди години стана популярен в Стара Загора с това, че лекува пациенти в ромския квартал „Лозенец“ без диплома, за което е и осъждан, днес живее и работи в своя роден край. Това е врачанското село Хайредин.

Мъжът се труди на три места: в COVID отделение, в Дом за стари хора в селото и към местната медицинска служба. Днес го откриваме в Стара Загора, където се грижи за пациент с коронавирус на лечение в домашни условия. В града на липите хората, на които е помагал преди, продължават да го уважават.

„Състоянието му е овладяно, макар че не беше никак добро в началото. Отпуската ми свършва, утре си тръгвам“, разказва за stz24. com Евгений.

Той също е боледувал преди време, но сравнително леко. Ваксиниран съм, това е важно, тъй като съм на първа линия“, обяснява още 50-годишният мъж. Според него в битката срещу коварния вирус е необходимо да се предприемат адекватни мерки и на време.

От 2017 година Коцев е дипломиран бакалавър, специалност „Медицинска сестра“. Изкарал е редица курсове, сред които за работа в COVID отделение. През септември му предстои ново обучение -  курс за Реанимация към БЧК-Враца. 

Има хора, които ценят това, което е в мен като потенциал, затова им благодаря“, споделя той. Сред тези хора са кметът на Общината Тодор Тодоров, председателят на ОбС Светлана Петрова, медицинският фелдшер Димка Димова, които са му се доверили след изтърпяване на 5-месечна ефективна присъда във Врачанския затвор. Евгений благодари още и на управителя на Дома за стари хора Цветелин Кръстев, на колегите си и жителите на Хайредин.

От затвора във Враца излиза през март 2019 година. „Според закона медицинските сестри нямахме право на практика и ме осъдиха заради това, че практикувам“, спомня си Евгений и признава, че не желае да разговаряме за тази част от живота му. „Осъждан съм многократно точно заради доброволничеството и хуманността да помагам. Нито съм откраднал, нито съм убил, нито съм забогатял“, коментира още Евгений за миналото си.

Въпреки че работи на три места, смята, че не е богат. „Не мога да си позволя много неща, но за текущите нужди успявам да си покрия разходите“, споделя още.

И той, както много здравни кадри, се е замислял за работа в чужбина и е преглеждал апетитни предложения.

„Тук, където съм, имат нужда от медицинска помощ. Затова и не съм си тръгнал. Оставам в този край“, категоричен е Евгений.

Сред болните вижда едно: очи, изпълнени с надежда за оцеляванеПожелава си здраве и да бъде все така отдаден на медицината, за да помага на хората в нужда.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | преди | хора | Евгений | Коцев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори