Къде ще бъде ограничено временно движението в Стара Загора

На 28 май (събота), за времето от 15:00 до 20:00 часа ще бъде спряно движението на превозни средства по част от ул. „Одринска епопея“ в Стара Загора.

 28.05.2022 09:22
Къде ще бъде ограничено временно движението в Стара Загора

Временно се спира движението на личен, обществен и договориран транспорт в отсечката на ул. „Иван Вазов“ от ул. „Хан Аспарух“ до ул. „Радецки“, но без да се ограничава движението по ул. „Хан Аспарух“ и ул. „Радецки“, тази събота – 28 май, за часовия диапазон от 10.00 до 14.00 часа.

Причината е провеждане на петото издание на Колокритериум „Купа Стара Загора“. Спортното събитие ще започне в 12.00 часа, уточни Стефан Христов, който е част от организаторите от Колоездачен клуб „ Верея“ – Стара Загора.

Тази година участниците от цялата страна са над 100. Колоездачите ще бъдат разделени в няколко групи: момичета и девойки младша и старша възраст, момчета - младша и старша възраст, както и юноши младша възраст. За първи път ще има отделно класиране и награждаване за група „Любители“, които също ще са разделени по възраст, а записването ще е на място пред Старт-Финал линията. Новост е и трасето, по което ще премине състезанието.

На 28 май (събота), за времето от 15:00 до 20:00 часа ще бъде спряно движението на превозни средства по част от ул. „Одринска епопея“ в Стара Загора. Временното ограничение ще важи за участъка от ул. „Милин камък“ до ул. „Христо Ботев“. Изключение ще бъде правено за живущите в района, които ще бъдат допускани или пренасочвани.

Движението на превозните средства на обществения транспорт, обслужващи автобусни линии № 3 и № 8 /запад – изток/ ще се осъществява, както следва:

  • бул. „Цар Симеон Велики“ – ул. „Димчо Стаев“ – ул. “Христо Ботев“ – ул. „Одринска епопея“ – ул. „Георги Байданов“.

Ограничението е във връзка с безопасното протичане на инициативата „Пулсът на Стара Загора“, която ще се проведе на паркинга на парк „Артилерийски“.

Движението на МПС ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието,  по преценка на служителите, които са пряко ангажирани с охраната му.

С оглед осигуряване на безопасното провеждане на церемонията по официалното откриване на Международния филмов фестивал „Златната Липа“, който ще се проведе в Стара Загора, ще бъде временно ограничено движението в района на Държавна опера. 

За времето от 17:00 до 18:00 часа на 28 май (събота) се спира движението на личен транспорт по бул. „Митрополит Методий Кусев“ в отсечката от ул. „Генерал Столетов“ до ул. „Лубор Байер“.

Участниците в международния фестивал ще имат възможност да паркират автомобилите си в района, обозначени със съответен стикер.

Движението на МПС ще бъде нормализирано незабавно след приключване на мероприятието,  по преценка на служителите, които са пряко ангажирани с охраната му.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | фестивал | района | движението | времето | часа | временно | Ограничено

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори