Божидара - момичето, което преподава онлайн народно пеене и майстори коледни сувенири

Момичето с ангелски глас и добро сърце живее в София. Завършило е СОУДНЗ "Луи Брайл" и Софийския университет "Св. Климент Охридски". След публикацията, постът има много харесвания, а майка на дете със синдром на Дауин е потърсила Божидара, за да се възползва от поканата за онлайн обучение. Детето обаче се е отказало.

 13.11.2023 08:55
Божидара - момичето, което преподава онлайн народно пеене и майстори коледни сувенири

"Здравейте! Незряща съм. Преподавам народно пеене на деца онлайн. Завършила съм педагогика със специален предмет народно пеене и магистър Социална работа с деца и семейства. Музиката, пеенето и преподаването на деца обаче ме правят щастлива. За съжаление обаче в България, както ни наричат хора в неравностойно положение и директорите не са готови да приемат такъв колега", така започва своя пост в старозагорска група Божидара Велчева.

Момичето с ангелски глас и добро сърце живее в София. Завършило е СОУДНЗ "Луи Брайл" и Софийския университет "Св. Климент Охридски". След публикацията, постът има много харесвания, а майка на дете със синдром на Дауин от Стара Загора е потърсила Божидара, за да се възползва от поканата за онлайн обучение. Детето обаче се е отказало.

Сега Божидара преподава на четири деца от различни краища на страната ни, а едното живее в чужбина. Най-малкото е на 4 години, други две са второкласници, има и момче на 14 години.

"Усещането да предам знанията, които имам е уникално. Когато има резултат от тяхна страна, съм изключително удовлетворена. Те толкова бързо попиват, научават песните, интересуват се от българския фолклор, питат ме за всичко, свързано с него и съм много доволна", разказва пред stz24.com Божидара. Вълнува се, тъй като две от ученичките й ще имат първа мини изява в национален ефир.

Тя самата се е качвала неведнъж на сцената и е печелила редица награди. Нейните любими певици, които са й дали много в професионалното развитие са Кремена Станчева от "Мистерията на българските гласове", Светла Караджова от квартет "Славей" и Бинка Добрева от "Мистерията на българските гласове".

Скоро е пяла на Деня на пенсионера в родното си село Синьо бърдо. Предстои да участва и на коледен концерт пак там. Преди дни участва и в популярно тв шоу.

"Една от най-ценните ми награди е професионален запис в студио, бях тийнейджърка като я спечелих от фестивал. Няма по-голяма награда от това, което пееш, да го запишеш в студио. Направихме две песни, усетих тръпката да си в студио и да си сред професионалисти", споделя още певицата.

Извън преподаването онлайн, за да помогнат на семейния бюджет, Божидара и нейната майка изработват красиви сувенири.

Сега темата е свързана с предстоящите Коледни и новогодишни празници.

(2) Ръчно изработени красоти! | Facebook

Майка и дъщеря са се заловили здраво за работа, тъй като Коледата наближава, а желанието им е да изработят от хубави по-хубави нещица. Това са коледни късметчета с щипка, коледни чорапчета за лакомства за деца и др.

"С помощта на майка ми, която е много борбена и ме отглежда сама започнахме да правим свещници. Не е важна само финансовата част, но и това да се хареса на всички. Доволна съм и от шанса, който ни дава групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане", за да бъдат забелязани тези сувенири", признава още момичето с ангелски глас и сръчни ръце.

Божидара добавя още, че е добре хората да не подават заявки в последния момент, когато Дядо Коледа вече е тръгнал по домовете с големия чувал с подаръци.

"Реагирам на всеки, който прояви интерес. В момента, в който човек се запише, изпращам веднага", разказва още трудолюбивото момиче.

То обещава, че ще откликне и ако някое дете от Стара Загора и региона поиска в бъдеще да се обучава онлайн по народно пеене. "Ще се радвам да уча децата на песните, на които и мен са ме учили велики певици", казва още Божидара.

Автор: Светла Тенева

 
Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Народно | деца | пеене | Божидара | момичето | положение | неравностойно | майстори | което преподава онлайн | народно пеене | коледни сувенири

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори