В Стара Загора обработват улици против замръзване

Градската територия се обезпечава от 14 машини.Разпръскват се специални препарати против замръзване.

 16.01.2020 15:41
В Стара Загора обработват улици против замръзване

Работи се по третиране на градската и извънградската пътна мрежа, за да се избегне заледяване, с оглед падналите температури в последните дни, съобщават от пресцентъра на Общинската администрация. Градската територия на Стара Загора се обезпечава от 14 машини. Разпръскват се специални препарати против замръзване. Третират се пътните възли в района на бул. „Никола Петков“, по бул. „Славянски“, както и улиците с интензивен трафик. Зимното поддържане и снегопочистване в града през зимния период се извършва от  ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС.

За старозагорската пътна мрежа от IV-ти (четвърти) клас отговаря „Трейс – Пътно строителство“ АД. През изминалите три дни са обходени и обработени пътищата към селата Калояновец, Ракитница, Богомилово, Колена, Люляк, Дълбоки, Оряховица, Братя Кунчеви, Хан Аспарухово, Горно Ботево, Малка Верея, Лясково, Арнаутито, Християново, Памукчии и Бъдеще. Пътните участъци се третират с примес от пясък и сол. Общо 26 са машините, които обезпечават извънградската пътна мрежа през зимния сезон.

Информацията за обстановката  може да се подава до оперативния дежурен на Община Стара Загора и звено „Градска мобилност“ на следните телефони:  042/250-005; 042/614-613; 0885/901 212; 042/614-821; 0884/ 708 667, както и към Горещ телефон за сигнали 0800 157 37.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | улици | мрежа | Пътна | третиране | замръзване

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори