Полезен и много интересен бе и тази година Празникът за деца и кучета в Стара Загора

Организатори са "Кучилище Стара Загора", с подкрепата на Община Стара Загора. Отново Общински приют за безстопанствени животни бяха част от приключението.

 01.06.2023 22:09
Полезен и много интересен бе и тази година Празникът за деца и кучета в Стара Загора
На Международния ден на детето - 1 юни, за 8-ма година се проведе Празник за деца и кучета в парк "Зелен клин". Малки и големи, заедно с техните любимци, се включиха в събитието, за да се забавляват и да научат нещо полезно за четириногите си приятели. Организатори са "Кучилище Стара Загора", с подкрепата на Община Стара Загора. Отново
Общински приют за безстопанствени животни бяха част от приключението.  
 
Зам.-кметът Радостин Танев, който също доведе своя домашен любимец, поздрави присъстващите и даде повече информация за действащите кампании на Общината по темата. "Първо честит празник на всички деца, днес е най-хубавият и специален ден в годината", поздрави той. "От началото на годината стартирахме кампанията "Осинови (си) обич", свързана с безстопанствените кучета в Приюта. Всеки, който желае може да го посети, да разбере за дейността му и да се порадва на някое от нашите кучета, а защо не и да го осинови. Следващата ни инициатива е свързана с безплатното кастриране на домашните кучета по малките населени места. Предстои да започнем и поетапното с тяхното регистриране. Каним всички, заповядайте в Приюта за безстопанствени животни и се запознайте с дейността му. Важно е да бъдем отговорни стопани, защото по-голямата част от кучетата на улицата са били домашни", призова Радостин Танев.   
 
Традиционно Община Стара Загора участва в празника с информационен кът, в който всеки желаещ можеше да се запознае с подробности относно инициативите за домашни и безстопанствени кучета, да разбере какво е доброволчеството в приюта, както и да научи повече за регистрацията на домашните животни. Гостите на празника имаха възможност и да се запознаят с двама от обитателите на приюта, чакащи своите осиновители.   
 
Празнична програма с участието на ДЮССИ "Алегра" зарадва гостите, а участници, които показаха трикове с кучета и демонстрация по аджилити бяха Лора Рашева, Павлина Бакалова и Марина Бешовишка. Безплатна консултация предлагаха от "Ветеринарна клиника д-р Папазов", а за правилната поддръжка на козината и кожата на кучето говориха професионалистите от Грууминг салон "Арчи". Специално от Бургас пристигнаха и "Dogin", които даваха полезни съвети за това кои лакомства са полезни за здравето на кучето.   
Много изненади, игри за кучета, както и игри за деца съпътстваха станалото традиция събитие за малчуганите и техните любимци.   
Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | Стара | Загора | животни | деца | Радостин | кучета | Танев | поздрави | безстопанствени

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори