Председателят на новия Общински съвет в Стара Загора е Ивета Лазарова

До избора се стигна след тайно гласуване, след като преди това общинските съветници официално положиха клетва. Три предложения постъпиха за председател на местния парламент в Стара Загора. От "Алтернативата на гражданите (ВМРО)" номинираха Ивета Лазарова, от "Земеделски народен съюз" предложиха Светослав Колев, а от "Възраждане" - Десислава Калоянова.

 09.11.2023 16:54
Председателят на новия Общински съвет в Стара Загора е Ивета Лазарова

Председателят на новия Общински съвет в Стара Загора е Ивета Лазарова. 

До избора се стигна след тайно гласуване, след като преди това общинските съветници официално положиха клетва. 

Три предложения постъпиха за председател на местния парламент в Стара Загора. От "Алтернативата на гражданите (ВМРО)" номинираха Ивета Лазарова, от "Земеделски народен съюз" предложиха Светослав Колев, а от "Възраждане" - Десислава Калоянова. 

За провеждане на избора съветниците избраха 9-членна комисия с председател Стефан Анков от ГЕРБ, който обяви резултата от гласуването. Лазарова събра гласовете на 29 общински съветници от гласувалите 50. За Светослав Колев гласуваха 12, а за Десислава Калоянова - 5.

„Благодаря на всички, които ми дадохте доверие и ми гласувахте тази отговорност. Имаме много цветен Общински съвет и няма да е лек мандат, но се надявам, че ще намерим път един към друг за благото на нашите съграждани", каза новият председател на ОбС.

Съветниците избраха и зам.-председатели на местния парламент.

Зам.-председатели ще бъдат проф. Иван Върляков (БСП за България), Антон Тонев (ГЕРБ) и Боян Кулев (Бъдеще за Родината).

Председателят на новия ОбС Ивета Лазарова е на 33 години. Тя е семейна, с едно дете. Юрист е по образование, има 7-годишна практика като адвокат. Лазарова е два мандата общински съветник в Стара Загора.

Автор: Светла Тенева


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Ивета Лазарова | Светослав Колев | Десислава Калоянова | председателят на новия Общински съвет | До избора се стигна | след тайно гласуване | официално положиха клетва и подписаха

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори