Граждански клуб ЛИПА отчете дейността си

В отчета бяха представени множеството проекти, по които клубът работи през последните 5 години от 12-годишното му съществуване.

 01.07.2024 12:40
Граждански клуб ЛИПА отчете дейността си

Граждански клуб ЛИПА проведе отчетно-изборно събрание. Приети бяха отчет на Управителния и доклад на Контролния съвет, насоки за дейността, бюджет и промени в устава на сдружението. 

В отчета бяха представени множеството проекти, по които клубът работи през последните 5 години от 12-годишното му съществуване. Една от инициативите е подкрепа за храм "Св. Паисий Хилендарски" в квартал "Зора". Освен множеството дарения с хранителни продукти, беше инсталирано фасадното ефектно енергоспестяващо осветление на храма, дари се камбана и се изгради голям външен навес в двора на храма.

Друг дългосрочен проект, който ГК ЛИПА развива от своето учредяване са Детски спортни игри Старозагорски олимпийски надежди. В рамките на игрите бяха подкрепени прояви на 25 спортни клуба, в които взеха участие над 4000 млади спортисти. Клубът организира в Регионален исторически музей уникална изложба Спортната слава на Стара Загора.

Важно направление от дейността на клуба беше подкрепата на зелената инфраструктура на града и региона. Работихме активно за социализиране на Стария чинар и превръщането на зоната около него в любимо и предпочитано място за старозагорци и гостите на града ни. Изградихме Алея на липите в Парк Артилерийски. С множеството инициативи и проекти в Старозагорски бани работихме и ще продължим да работим за превръщането на курорта в Зеленото сърце на Стара Загора.

ГК ЛИПА участва активно за консолидация на неправителствените организации и развитие на гражданското общество на Стара Загора. Клубът беше инициатор за създаването на Обществен форум за партньорство с местната власт и е основен партньор на формата Коледна благотворителна вечер За Стара Загора с Дарителски кръг, в рамките на който бяха подкрепени множество социални проекти на местните общности. Клубът участва и подкрепя инициативи и проекти на множество клубове и организации. Дългогодишно е и партньорството с Държавна опера Стара Загора и с другите културни институции на нашия град.

Клубът работи активно за подобряване на бизнес средата, икономическото развитие и инвестиционната привлекателност на региона.

Най-големият проект на клуба, който се реализира в партньорство и с подкрепа от много институции организации, фирми и граждани, е изграждане на Монумент с двойника на спътник Интеркосмос България 1300, като символ на космическата слава и космическото бъдеще на Стара Загора. Той е елемент от предстоящ мащабен проект за изграждане на космически музей и център в нашия град за развитие на космически науки и технологии, насочени към младите хора, в конто ЛИПА също активно участва. Сериозна заявка за това беше направена с мащабното старозагорско участие в двете последни издания на Националния иновативен младежки фест Ало Космос! Говори България!, проведени в София тех парк. В тях участваха много старозагорски ученици с интерес към космическите науки.

Всичко това издигна ГК ЛИПА като лидер в неправителствени сектор на Стара Загора, каквато позиция ще защитава и в бъдеще.

На събранието се избраха нови състави на органите на управление. За членове на управителния съвет бяха избрани, Славин Янакиев, Тони Куцаров, Мирослав Петков, Емилия Драгиева, Светлин Русев, Деян Георгиев и Кристиян Венциславов, а за членове на Контролния съвет -  Благовеста Шинева, Момчил Георгиев и Марко Буццетти. За председател на Управителния съвет на ГК ЛИПА за следващия 5-годишен мандат беше избран Славин Янакиев, а за председател на Контролния съвет - Благовеста Шинева. Досегашния председател на Управителния съвет от учредяването му Олег Стоилов беше избран за почетен председател.

Източник: Граждански клуб "Липа"


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | съвет | бяха | председател | беше | проекти | липа | активно | клубът

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори