Продължават блокадите на основни пътища в Старозагорска област

Вчера протестиращи и полиция стигнаха до консенсус – да отварят Прохода на Републиката само за леки автомобили и коли до 12 тона два пъти по четири часа на ден – сутрин от 6 до 10 часа и в късния следобед – от 16 до 20 часа. В уречения час обаче, барикадите бяха върнати и "Хаинбоаз" остана затворен за всички.

 02.10.2023 08:40
Продължават блокадите на основни пътища в Старозагорска област

Четвърти ден  продължават блокадите на основни пътища в Старозагорско от протестиращи миньори и енергетици. 

Вчера протестиращи и полиция стигнаха до консенсус –  да отварят Прохода на Републиката само за леки автомобили и коли до 12 тона два пъти по четири часа на ден – сутрин от 6 до 10 часа и в късния следобед – от 16 до 20 часа. В уречения час обаче,  барикадите бяха върнати и "Хаинбоаз" остана затворен за всички.

Остава затворен и Подбалканския път при Гурково. Блокада има и в Раднево на пътя за Нова Загора.

Международният път Русе - Свиленград край ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово също е затворен тази сутрин. 

Затворена четвърти ден е и магистрала "Тракия" при Стара Загора, както и пътя Стара Загора-Димитровград. 

Никой от протестиращите енергетици и миньори, нито от синдикатите не отиде на срещата с премиера Николай Денков в Министерския съвет. 

"Управляващите да намерят начин да дойдат при нас, за да преговаряме, ние оттук няма да мръднем, каквото и да се случи. Министърът казва, че до 2038 г. няма да се затварят мощности, но в плана пише до 30-а ограничаване до 1600 мегавата.Това, ако не не е спиране, какво е?" , заяви Георги Господинов председател на КНСБ в "Мини Марица-изток".  

Миньорите са кетагорични, че са лъгани многократно и че ако някой иска да преговаря с тях трябва да отиде на магистралата. Заявиха и че не вярват на управляващите.

Източник и снимка: БНР

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Загора | Прохода | сутрин | часа | затворен | протестиращи | миньори | енергетици

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори