Санитар и рехабилитатор от Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора са с COVID-19

Контактните от първа линия са карантинирани. На всички домуващи и останалия персонал тестовете са отрицателни.

 23.10.2020 12:47
Санитар и рехабилитатор от Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора са с COVID-19

56 са новорегистрираните случаи на COVID-19 в област Стара Загора, информират днес от Регионалната здравна инспекция. Те са потвърдени с PCR тестове на 22 октомври. Сред тях е ученик от 9-и клас в Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора. Той е в добро състояние и се лекува в домашни условия. Паралелката е карантинирана, в помещенията е извършена крайна дезинфекция. С коронавирус е заразен преподавател в 5-о Основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора. Той е ползвал лични предпазни средства и през последните няколко дни не е бил на работа, затова не се налага карантиниране.

От 15 септември до момента, в област Стара Загора с коронавирус са заразени общо 37 ученици, 25 преподаватели в 26 училища

При планирани изследвания в Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора са установени два случая на COVID-19 при санитар и рехабилитатор. Контактните от първа линия са карантинирани. На всички домуващи и останалия персонал тестовете са отрицателни.

От РЗИ отново призовават хората да проявяват отговорно отношение както към себе си, така и към околните! В случай на симптоми да си останат вкъщи и да започнат своевременно лечение, назначено от личния си лекар.

Моля, спазвайте противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция, апелират здравните инспектори.

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | covid | Дом за хора с физически увреждания | санитар | рехабилитатор

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори