Снеговалежът в Стара Загора не създаде проблеми

„Няма затруднения при придвижването на автомобили и автобуси на градския транспорт в Общината в следствие на падналия сняг или заледяване на пътното платно. Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма данни за населени места, където да има проблем с електрозахранването“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“.

 24.01.2022 09:44
Снеговалежът в Стара Загора не създаде проблеми

Снегът, който заваля през нощта в Стара Загора, не създава проблеми. Започнало е своевременно почистване и третиране на пътните платна.

Няма затруднения при придвижването на автомобили и автобуси на градския транспорт в Общината в следствие на падналия сняг или заледяване на пътното платно. Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма данни за населени места, където да има проблем с електрозахранването“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“. Той допълни, че отговорните фирми са започнали работа около 23,00 часа снощи и са почиствали и опесъчавали пътните артерии. Снегопочистването и третирането със смеси продължава и към момента. Общият брой на машините, които са работили на терен е 14, като в града са почиствали и опесъчавали шест, а осем са работили по селата в община Стара Загора.

Зимното поддържане и снегопочистването на уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора, с дължина 236 км, се осигурява от ДЗЗД „Грийн партнърс“-БКС. Четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината, която е с обща дължина 242 км., ще бъде поддържана от „Трейс БГ“ ЕАД.

Общо 22 комбинирани машини за снегопочистване и разпръскване на материали и 9 специализирани машини за снегопочистване, както и друга техника, ще се грижат за зимната поддръжка в Община Стара Загора.

Снежната покривка в  град Стара Загора към този момент е незначителна, а температурите са малко под нулата.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | град | мрежа | Пътна | Няма | машини | работили | снегопочистване | опесъчавали

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори