ГЕРБ Стара Загора: Имаме амбицията да сме първи, регистрираме пълна листа за предстоящия вот

"Надяваме се, че това е добра символика. Имаме амбицията да сме първи, показали сме го, че можем. Смятаме, че е време да приключим с безвремието. Минаха три години- пробвахме промяна, илюзорна промяна, фалшива промяна. Като резултат виждаме безвремие, отслабени институции, липса на инвестиции, мигранти. България е на предпоследно място по усвояване на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост“, заяви след регистрацията водачът на листата Красимир Вълчев.

 01.05.2024 12:23
 ГЕРБ Стара Загора: Имаме амбицията да сме първи, регистрираме пълна листа за предстоящия вот

На 1-ви май, в 11 и 11 часа, коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в Районната избирателна комисия в Стара Загора пълна листа с 22-ма кандидати за народни представители за предстоящите избори.

"Надяваме се, че това е добра символика. Имаме амбицията да сме първи, показали сме го, че можем. Смятаме, че е време да приключим с безвремието. Минаха три години- пробвахме промяна, илюзорна промяна, фалшива промяна. Като резултат виждаме безвремие, отслабени институции, липса на инвестиции, мигранти. България е на предпоследно място по усвояване на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост“, заяви след регистрацията водачът на листата Красимир Вълчев.

„Ние сме показали, че можем да носим отговорност в държавното управление, имаме претенциите, че в най-голяма степен може да съставим работещо и отговорно правителство. Много е голяма разликата дали ще бъдем с резултат 29, 27 или 25 процента. Единствената гаранция за стабилно управление е ГЕРБ да има по висок резултат“, подчерта Вълчев.

По думите на водача на листата след изборите е необходимо отговорно управление с ясно политическо лидерство, а "сглобки и некоалиции са били неуспешен модел".

"Успешният модел беше този, който ГЕРБ показа по време на над 10-годишното си управление, с ясно политическо лидерство и работещи институции. Приоритетите са инвестици, инфраструктура, енергетика, образование, общини и др.", допълни Вълчев.

Листата за 27 Старозагорски избирателен район е балансирана и с представители на всички общини, от различни професионални и обществени сфери.

На първите пет места са: Красимир Вълчев, Маноил Манев, Илиана Жекова, Антон Тонев и Десита Петкова. Ето всички имена в листата:

1. Красимир Георгиев Вълчев е завършил „Финанси” в Икономически университет – Варна. Министър на образованието и науката по време на 44-ото Народно събрание. В периода 2002 – 2009 г. работи на различни длъжности в Министерството на финансите. От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката. Народен представител в 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание на Република България.

2. Маноил Минчев Манев е докторант по „Национална сигурност“ от Академия на МВР, магистър по история от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, бакалавър по „Национална сигурност“ от Академия на МВР. Над 10 години е бил служител на МВР. Създател и директор на Частен професионален колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ – Стара Загора. Бил е заместник областен управител на област Стара Загора. Народен представител в 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание на Република България.

3. Илиана Петкова Жекова е магистър е по „Социални дейности“ и по „Психология“ от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Била е социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък, след това директор на дирекция „Бюро по труда“ – Казанлък към Агенция по заетостта. Народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание на Република България.

4. Антон Тодоров Тонев е бакалавър от Технически университет – София. Преминал е успешно много обучителни курсове за медицинска апаратура в чужбина. Завършил е курс за вътрешен одитор на система ISO 9001. Мениджър във фирми в областта на доставката на медицинска апаратура и дейности, свързани с медицинска диагностика. Към момента е общински съветник от ГЕРБ – СДС в Общински съвет – Стара Загора.

5. Десита Динкова Петкова е бакалавър по „Български език и турски език“ от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Има професионална квалификация „Организатор туристическо обслужване“ от същото висше училище и „Приложна психология и психотерапия“ от Медицински университет – Пловдив. Работила е като младши експерт в Община Братя Даскалови и екскурзовод в Къща музей „Пейо Яворов“ в Чирпан. Към момента е главен експерт „Култура“ в Община Чирпан.

6. Пламен Едрев Иванов е завършил Интернационалния институт по лютиерство „Антонио Страдивари“ в Кремона. Практикувал е в ателието на майстор лютиера Массимо Негрони, където получава удостоверение за майстор лютиер. След своето дипломиране се завръща в родния си град Казанлък, където споделя ателие със своя баща – световноизвестния лютиер Едрьо Едрев, и своята сестра Радиана Едрева. До 2022 г. членува в Съюз на лютиерите в България. Има множество спечелени награди от световни конкурси. Участва ежегодно в престижни изложения, на които представя фино изработени цигулки, виоли и виолончели.

7. Красимир Костов Пейчев е лекар специалист по хирургия и онкология. Практикува 39 години, като 25 от тях работи в бившата Окръжна болница в Стара Загора, 11 години в МБАЛ „Тракия“ в Стара Загора, а от 2021 г. е управител на ДКЦ „Районна поликлиника Казанлък“. Лекар на годината за 2023 година. Заместник-председател е на Националното сдружение на лечебните заведения за специализирана извънболнична медицинска помощ.

8. Манчо Георгиев Димитров е студент по специалност „Маркетинг“ в Нов български университет. Завършил е СУ „Гео Милев“ в Раднево с профил „Технологичен туризъм“, има специализация „Техник по автотранспортна техника“. Към момента е технически сътрудник в застрахователна фирма.

9. Бояна Тихомирова Танева-Манова е бакалавър по „Европейско право“ от университета „Абъристуйт“, Англия и магистър по „Европейско и международно бизнес право“ от Виенски университет, Австрия. Била е зам.-председател на най-голямата младежка организация към ЕНП – „Европейските студенти демократи“. Настоящ общински съветник от групата на ГЕРБ в Стара Загора. Областен организационен секретар на Младежката структура на ГЕРБ в Стара Загора. Мениджър е в търговска фирма.

10. Светлин Стоянов Стойчев e завършил специалност „Стопанско управление“ в Колеж „Тракия“ – Стара Загора. От 2007 г. досега е председател на Сдружение с нестопанска цел „Спортен клуб на глухите“ – Стара Загора. Към момента работи в отдел „Спортни дейности“ в Община Стара Загора.

11. Дарина Атанасова Василева е магистър по „Агроинженерство“ от Висшия селскостопански институт в Пловдив. Завършила е специалност „Преподавател по английски език“ в Тракийски университет – Стара Загора. От 2013 г. до момента е старши учител по английски език в Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в Гълъбово.

12. Пламен Георгиев Георгиев е бакалавър по „Макроикономика“ от факултет „Икономически и социални науки“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. В момента следва магистратура „Политическо управление и публични политики“ в Нов български университет – София. С богат опит в банковата сфера, регионалното управление на пенсионните фондове и акаунт мениджмънт в телекомуникационна компания. Бил е кмет на град Крън от 2019 г. до 2023 г.

13. Светозар Тодоров Ялъмов е завършил специалност „Публична администрация“ в Технически университет – Габрово. Работи в сферата на строителния бизнес.

14. Ваня Златкова Петрова е магистър по „Логопедия“ от Тракийски университет – Стара Загора и бакалавър по „Социална педагогика“ от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. От 17 години работи в Център за обществена подкрепа в Чирпан – 8 години от тях като социален работник и от 9 години и негов управител.

15. Пламен Костов Костов е бакалавър по „Бизнес мениджмънт“ от Европейско висше училище по икономика и мениджмънт – Пловдив. В продължение на 4 години е бил младши и старши експерт „Административно стопански дейности“ в Община Мъглиж. Работил е и като заместник-завеждащ регистратура в Община Мъглиж. Към момента е директор на Общинско предприятие БКС – Мъглиж.

16. Ваня Колева Михайлова е икономист. Работила е като началник на отдел в металообработващи предприятия в Стара Загора. От 1997 г. е собственик и управител на фирма за търговия с метали и метални изделия и на студио за естетика и красота. Активен общественик, член и президент през годините на Зонта клуб – Стара Загора, КРИБ – Стара Загора, Клуб „Търгомет“, Клуб „Дионис“ и др. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2019 – 2023 г.) в Общински съвет – Стара Загора.

17. Ростислав Здравков Попов е бакалавър по „Топло- и газоснабдяване“ от факултет „Техника и технологии“ – Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора. Заемал е различни позиции в частни компании. Работи в ТЕЦ „Марица изток 2“.

18. Тихомир Грудев Динев е ветеринарен лекар. Завършил е Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет – Стара Загора, също и специалност „Агрономство“ (семестриално). Има богат професионален опит в различни животновъдни ферми. Бил е кмет на село Княжевско за мандат (2007 – 2011 г.). Работи в най голямата кравеферма в България. Председател е на Общински съвет – Опан.

19. Рая Димитрова Драчева е магистър по „Опазване и контрол на общественото здраве“ от Медицински университет – Варна. Към момента работи като медицинска сестра в частна клиника в Стара Загора.

20. Николай Иванов Николов е завършил специалност „Бизнес икономика“ в Тракийски университет – Стара Загора. Повече от 15 години работи в неправителствения сектор като експерт по младежки политики. Председател е на две неправителствени организации. Създател е на младежки център Youthopia Centre. Притежава богат опит в разработването на програми за личностно и устойчиво развитие, както и в реализирането на редица национални и европейски проекти, насочени към младите хора.

21. Виктория Минчева Минчева е бакалавър по „Международни икономически отношения“ от Икономически университет – Варна. В момента изучава специалност „Управление на интелигентни градове“ в Институт за следдипломна квалификация към УНСС. Работила е като младши експерт в отдел „Европейски програми и международно сътрудничество“ в Община Стара Загора. Член е на младежката структура на ГЕРБ в Стара Загора.

22. Емил Любославов Трифонов е магистър електроинженер от Технически университет – Габрово. Към момента работи в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Член е на младежката структура на ГЕРБ в Стара Загора.

 

 

 

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери след | Стара Загора | голяма | ГЕРБ | можем | представители | Красимир | регистрира | промяна | резултат | Вълчев | Имаме амбицията да сме първи | пълна листа | 22-ма кандидати

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори