Депутатът Маноил Манев настоява за по-строги наказания

Старозагорският народен представител от ГЕРБ предлага присъдите на непълнолетните извършители да се налагат според резултатите от психологическата им експертиза.

 14.01.2020 16:43
Депутатът Маноил Манев настоява за по-строги наказания

Непълнолетните извършители на тежки криминални престъпления, които осъзнават действията си, да не получават по-малки присъди, тъй като не са навършили 18 години. Наказанието да се определя според резултата от психологическата им експертиза. Такава промяна в НК предлага старозагорският депутат от ГЕРБ Маноил Манев.

Ако една психологическа експертиза каже, че непълнолетното лице ясно разбира какво извършва, знае какви ще бъдат последиците от това, осъзнато е, развито е до степен на възрастен човек, то трябва да получи наказанието, предвидено по закон за всеки, който е извършил такова престъпление, посочи Манев на предсконференция днес.

"Като народен представител от Стара Загора, с подкрепата на кмета Живко Тодоров, започвам да търся вариант, чрез който да внесем промени в Наказателния кодекс. Те да се концентрират около това да няма презумпция за предварително гарантирано редуциране на наказанията при извършване на тежко престъпление от страна на непълнолетни", уточни още Манев.

„Това, което се случва като престъпления срещу личността – убийства, изнасилвания, побоища, грабежи на хора с употребата на сила, явно се нуждае от мерки. Аз съм убеден, че те трябва да бъдат крайни, защото границата на търпимост и в обществото, а и в мен лично достига своят предел“, коментира още депутатът.

Манев заяви, че е провел разговори с министъра на правосъдието и с експерти в областта и съобщи, че още утре заедно с групата на народните представители от ГЕРБ и с експерти започват работа по темата за промяна на НК.

Старозагорският депутат информира още, че предстои на първо четене в Народното събрание да влезе направеното от него предложение за промяна в текста, който е свързан с неизбежната отбрана.

Снимка: Канал 3

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери ГЕРБ | Манев | експертиза | предлага | промяна | Маноил Манев | Наказателен кодекс | непълнолетни извършители | психологическа експертиза

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори