Над 90 са точките в дневния ред на предстоящата сесия в Стара Загора

По думите на Лазарова важни акценти са промените в Правилника за предоставяне на финансова помощ в полза на физически лица на територията на Община Стара Загора, както и приемането на Правилник на програма "Култура" на Община Стара Загора за финансиране на събития и проекти в областта на културата и изкуствата.

 25.03.2024 14:06
Над 90 са точките в дневния ред на предстоящата сесия в Стара Загора

92 предложения за решения ще разгледа Общинският съвет на предстоящото си заседаниe, съобщи на пресконференция Ивета Лазарова, председател на местния парламент. Дневният ред е обсъден на председателски съвет днес, а три от точките ще влязат като извънредни.

По думите на Лазарова важни акценти са промените в Правилника за предоставяне на финансова помощ в полза на физически лица на територията на Община Стара Загора, както и приемането на Правилник на програма "Култура" на Община Стара Загора за финансиране на събития и проекти в областта на културата и изкуствата.

"Обединихме се този проект на Правилник да влезе на две гласувания в едно заседание, тъй като Правилникът трябва да работи час по-скоро", посочи Лазарова.

Предстои да се гледат и два проекта за Изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора.

Важна точка е и тази за гласуване на финансовата помощ на "Мересев" ЕООД. На председателски съвет са обсъждани два варианта за финансова подкрепа - единият е за 300 000 лева, а второто предложение е за 400 000 лева.

В дневния ред влиза и предложението, което бе върнато от Областния управител Ива Радева като незаконосъобразно. То е свързано с решение на ОбС, с което се разрешава в частната гора до местността Богородична стъпка да бъде изградено вилно селище. Предложението трябва да бъде отменено от ОбС или потвърдено.

Към момента няма постъпило предложение за освобождаването ми от мястото на Председател на Общинския съвет, така Лазарова отговори на журналистически въпрос дали ще подаде оставка.

"За исканата оставка разбрах от медиите, тя беше поискана гръмко чрез медиите, разговори се водят оттам единствено, което ми дава един сигнал, че резултатът, който се търси е не оставката ми, а PR на една определена политическа партия на мой  гръб", коментира тя.

"Искам категорично да ви заявя, че техните основания, на които искат моята оставка са клевети, преписвайки ми престъпления, които не съм извършила. Не съм разследвана, нито осъждана. За мен това е трети мандат общински съветник. Приемайки още от началото да бъда кандидат за председател на ОбС го направих с ясната представа, че такива моменти ще има. Тъй като ОбС се представлява от 11 различни групи и когато си член на политическа партия и имаш централи в София, които да ти казват как да действаш и какво да вършиш с идеята да извлечеш политически дивидент, не мисля да влизам в този ред на разговор", допълни Лазарова.

"Като председател на ОбС в работата си от началото съм се ръководила от законите на РБългария и всеки един съветник за мен е бил равен на всеки друг, независимо от принадлежността му, пол или раса. За мен това да си председател на ОбС е да си равен с равен. Смятам, че съм показала принципите си. За трети път гражданите на Стара Загора ми гласуват доверие да бъда в ОбС и втори - да съм председател на ОбС, нямам намерение да отстъпя и крачка от тази огромна отговорност и  смятам да я отстоявам и заслужа с честност", посочи още председателят на местния парламант.

Лазарова бе категорична, че не смята да коментира повече темата с оставката й, тъй като "не може върху всеки един да се хвърля кал безпредметно, безпричинно и без факти и доказателства".

На пресконференцията присъстваха председателите на групите на "Левицата!", ГЕРБ, БСДП, Алтернатива на гражданите - ВМРО и ДПС съответно Деян Дяков, Емил Христов, Дамян Георгиев, Красимир Червилов и Тунджай Йозтюрк.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | общински съвет | дневния ред | Ивета Лазарова | предстоящата сесия | над 90 | точките

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори