Очаква се решение на ЦИК по отказаната регистрация на ДБ

"Този следобед постъпи жалба, която ние окомплектоваме с документите и подготвяме за изпращане в ЦИК. Централната избирателна комисия предстои да се произнесе", обясни на пресконференция председателят на РИК в Стара Загора Златина Йовчева.

 13.10.2021 15:45
Очаква се решение на ЦИК по отказаната регистрация на ДБ

Централната избирателна комисия трябва да се произнесе по отказа на РИК-Стара Загора да регистрира кандидатска листа на коалиция "Демократична България - Обединение". 

"Този следобед постъпи жалба срещу решението, която ние окомплектоваме и изпращаме в ЦИК. Централната избирателна комисия предстои да се произнесе", обясни на пресконференция председателят на РИК в Стара Загора Златина Йовчева.

С 13 гласа "за" и 3 "против" РИК решава да откаже регистрацията, мотивите са изложени подробно в протокол.  Комисията е приела, че няма надлежно внесено предложение.  Издадени са устни указания, които не са изпълнени, посочиха от РИК. Документи са започнали да постъпват след обявения срок, уточниха още от комисията.

РИК - Стара Загора отказа регистрация на ДБ 

Решението на ЦИК, което предстои да излезе, може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

В 17 часа вчера изтече срокът за регисктрация на кандидатски листи. 26 са регистрираните листи в Старозагорски избирателен район. 258 са кандидатите за народни представители. С пълни листи са 4 партии и коалиции.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери ЦИК | документи | РИК | листи

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори