ЦИК ще реши за състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора

За председател на РИК бе предложен Кристиан Баджаков от "Продължаваме Промяната". За зам.-председател от коалиция "ГЕРБ-СДС" постъпи предложение за Теодора Крумова, от "Има такъв народ" за Златина Йовчева, а от коалиция "БСП за България" за Снежана Станкова.

 06.08.2022 11:25
ЦИК ще реши за състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора

Централната избирателна комисия трябва да реши кои да са зам.-председателите на Районната избирателна комисия в Стара Загора. Това се налага, тъй като представителите на политическите партии предложиха три кандитатури за две места по време на днешните консултации за състава на РИК. Консултациите се проведоха в 10 часа в Областна администрация, под ръководството на новия областен управител Иван Чолаков.

За председател на РИК бе предложен Кристиан Баджаков от "Продължаваме Промяната". Той е юрист по професия и е член на Адвокатската колегия в Стара Загора.

За зам.-председател от коалиция "ГЕРБ-СДС" постъпи предложение за Теодора Крумова, от "Има такъв народ" за Златина Йовчева, а от коалиция "БСП за България" за Снежана Станкова.

Само едно бе предложението за секретар на РИК . То дойде от ДПС и е за Междну Халид. 

Общо 17 са членовете на РИК, в това число и ръководството на комисията. Разпределението на представителите на политическите партии е следното: ПП - 5, ГЕРБ-СДС - 4, ДПС - 3, БСП - 2, по един от ИТН, ДБ и "Възраждане". 

В края на консултациите областният управител благодари на участниците в тях за добрия тон и заяви, че той и екипът на Областна администрация ще направят всичко възможно за осигуряването на честни, прозрачни и спокойни парламентарни избори. 

Протоколът от консултациите за избор състава на РИК – Стара Загора, бе подписан с особено мнение от коалиция „БСП за България“ и от ИТН.  

До петък ЦИК трябва да излезе с решение за състава на Районната избирателна комисия. Тя ще осъществява правомощията си от 13 август до 16 октомври.

Автор: Светла Тенева

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери комисия | ЦИК | състава | реши | РИК | зам.-председател | Продължаваме промяната

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори