Мярка: Без осветление след полунощ на френските магазини

"Трябва да преминем към много стриктно прилагане на правилото за изключване на светлините между 1 и 6 ч. и това е задължително навсякъде и намаляване на отоплението вътре с поне 1 градус", заяви за FranceInfo Йохан Петьо, генерален мениджър на Alliance du Commerce.

 22.09.2022 14:28
Мярка: Без осветление след полунощ на френските магазини

Най-големият профсъюз във Франция призова магазините за търговия на дребно и модните марки да изключват осветлението в магазините след полунощ.

"Трябва да преминем към много стриктно прилагане на правилото за изключване на светлините между 1 и 6 ч. и това е задължително навсякъде и намаляване на отоплението вътре с поне 1 градус", заяви за FranceInfo Йохан Петьо, генерален мениджър на Alliance du Commerce.

Алиансът представлява 27 000 марки, включително популярни дрехи, обувки и магазини в централните части на градовете в цялата страна.
Той заяви, че съществуват екологични и икономически императиви, които налагат да се отговори на призива на правителството за енергийна ефективност, за да се намали потреблението на енергия с 10%.

Търговците биха били повече от склонни да намалят осветлението и отоплението, отколкото да бъдат принудени да затворят магазините или да се сблъскат с по-високи сметки за електроенергия.

"Трябва да направим всичко, за да ограничим това въздействие. Тези мерки по отношение на рекламите, температурата и осветлението трябва да допринесат за това", заяви Петьо.

Властите предупредиха за целенасочени прекъсвания на електрозахранването в някои райони през зимните месеци, в случай че има проблеми в производството на електроенергия от ядрената енергетика.

Правителството уведоми също така домакинствата и предприятията да се подготвят за плащане на по-високи сметки за енергия от януари 2023 г.

Източник: БГНЕС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери заяви | трябва | Петьо | магазините | отоплението | осветлението

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори