Регион Стара Загора отново с добри позиции в престижна международна класация

Стара Загора беше представена като инвестиционен потенциал от АРИР в тази класация за първи път през 2010 г. и през годинитие е заемала редица престижни места, като два пъти е заемала престижното 1-во място е в класацията 2018/19. и 2020/2021 г.

 21.02.2023 14:59
Регион Стара Загора отново с добри позиции в престижна международна класация

За 12 ти пореден път АРИР – Стара Загора представи потенциала на област Стара  Загора да привлича инвестиции в проучването за най-обещаващи инвестиционни  дестинации в Европа, проведено от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс за  преки чуждестранни инвестиции – Стара Загора отново е класирана в категории  в престижната класация в категорията на малките региони с население по-малко  от 1,5 милиона жители.

Стара Загора беше представена като инвестиционен потенциал от АРИР в  тази класация за първи път през 2010 г. и през годинитие е заемала редица  престижни места, като два пъти е заемала престижното 1-во място е в класацията 2018/19. и 2020/2021 г. 

За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето  2022/23, изданието fDi Intelligence на Файненшъл таймс използва данни, събрани  чрез специалните й онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark  и fDi Markets.

В класацията за 2022/2023 са участвали 148 региона от Европа, разделени в  категориите малки, средни и големи.

Критериите и тази година са разпределени в пет отделни категории:  Икономически потенциал, Работна среда, Ефективност на разходите,  Инфраструктура и Бизнес среда.
В представянето на региона АРИР използва дългогодишният си опит,  познаването на региона и акцентира върху вече одобреният проект за  създаването на Европейски Цифров Иновационен Хъб Загоре, който е част от  цялостната концепция за разширяването на регионалната икономика на база  водородни технологии, за които има одобрени още 2 проекта:

ZAHYR – за изграждане на пилотна малка по мащаб водородна долина;

START- за разработване на стратегия за разнообразяване на регионалната  икономика с фокус водород.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | класация | класацията | региона | потенциал | АРИР | заемала

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори