ЕС ограничава пътуванията от Австралия, Канада и Аржентина

Уточнява се, че държавите от ЕС запазват правото да не прилагат ограниченията за напълно ваксинирани пътници срещу COVID-19.

 17.01.2022 15:38
ЕС ограничава пътуванията от Австралия, Канада и Аржентина

Съветът на ЕС съобщи, че Австралия, Канада и Аржентина отпадат от списъка с държави, за които не се налагат ограничения за пътуване до ЕС.

С това решение се забраняват временно пътуванията от тези държави до ЕС по несъществени поводи. Уточнява се, че държавите от ЕС запазват правото да не прилагат ограниченията за напълно ваксинирани пътници срещу COVID-19.

Списъкът се преразглежда на всеки две седмици. Сега той включва Бахрейн, Чили, Колумбия, Индонезия, Кувейт, Нова Зеландия, Перу, Катар, Руанда, Саудитска Арабия, Южна Корея, Обединените арабски емирства и Уругвай, чиито граждани могат да пътуват без ограничения до ЕС.

Съветът допълва, че при взимането на решенията за промени в съдържанието на списъка се следят епидемичните показатели, достоверността на данните и реципрочността на мерките спрямо пътниците от ЕС. Добавя се, че списъкът не е задължителен, но допускането на изключения трябва да се съгласува на европейско равнище. 

Източник: БТА

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери пътуване | ограничения | ЕС

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори