Ученици в Гърция не искат да носят маски, блокират училища

По нареждане на министерството на образованието предпазни маски са задължителни както по време на учебните часове, така и в междучасията. Лекарите, а и кампанията на здравното министерство, не успяха да убедят гимназистите, че маските „спасяват живот", предава БНР.

 22.09.2020 16:00
Ученици в Гърция не искат да носят маски, блокират училища

Над сто са вече затворените училища в Гърция от ученици, които не желаят да носят маски в клас. По нареждане на министерството на образованието предпазни маски са задължителни както по време на учебните часове, така и в междучасията. Лекарите, а и кампанията на здравното министерство, не успяха да убедят гимназистите, че маските „спасяват живот", предава БНР.

Учениците затвориха учебните заведения, като не допускат преподавателите в тях. Само в един град Патра „окупираните училища" са 40.

В същото време по нареждане на здравното министерство след констатирани случаи на носители на коронавируса за две седмица под карантина са вече над 50 училища и дори детски градини.

Властите в Гърция следят строго за спазване на мерките в област Атика, където „застрашително", според лекарите, се увеличават случаите на заразени с коронавирус.

Епидемиолози настояват правителството да въведе пълна карантина без право за влизане и напускане на област Атика.

Глоби и контрол от вчера за живеещите в област Атика за спазване на наложените строги мерки срещу разпространение на коронавируса. При разрешение за събиране на не повече от 9 души, полицията констатира масово събиране предимно на млади хора вечер по площади и паркове.

Днес започнаха да ограждат с полицейски ленти паркове, площади и дори плажни ивици със забрана за преминаване.Полицейски коли с високоговорители информират хората за задължителните мерки.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Гърция | училища | министерство | област | учебните | здравното | маски | карантина | коронавируса | Атика

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори