Зоопарк Стара Загора стартира лятно зооучилище „Млади приятели на животните“

Всички необходими материали, включително и работните тетрадки за заниманията, са осигурени от зооградината.

 04.07.2023 13:48
Зоопарк Стара Загора стартира лятно зооучилище „Млади приятели на животните“

През месец юли, Зоопарк Стара Загора организира лятно зооучилище под наслов „Млади приятели на животните“. Учебната програма е специално разработена за групи до 20 деца на възраст от 7 до 14 години.

Всички необходими материали, включително и работните тетрадки за заниманията, са осигурени от зооградината.

Дейностите имат за цел да насърчат общественото образование и съзнание във връзка с опазването на биологичното разнообразие, да достиганат до по-широк кръг на придобиване на знания относно зоологическите градини,  инициативи за опазване, даващи непосредствена представа и възможност за участие в действията на зоологическите градини, познания за тях - грижи за животните, медицина за екзотични животни, опазване на биологичното разнообразие, инвазивни чуждоземни видове (ИЧВ), етология или поведение.  Зооучениците ще се запознаят с правилата на Зоопарка, със служителите му, различните видове животни и начина им на отглеждане.

Лятното зооучилище ще се проведе в рамките на 10 работни дни, в периода от 17.07.2023г. до 28.07.2023г. /от понеделник до петък/, от 10:00 до 14:00 часа. При засилен интерес и в зависимост от броя на заявилите участие, то може да бъде удължено. Зоопаркът не осигурява храна и транспорт. Децата трябва да си носят храна и шише с вода, желателно е да бъдат спортно облечени. Поради ограничения на местата в залата на образователния център, е необходимо предварително записване на тел.: 0877 075 491 или 0895 303 727, в срок до 15.07.2023г., всеки делничен ден от 07:30ч. до 16:30ч. Пакетната цена за участие, с включващ вход, в летните занимания в Зоопарка за дете е 12лв.

Чрез темите и заниманията, които са подготвили от старозагорската зооградина, децата ще имат въможност да научат кога са се появили зоопарковете, как да помагат и наблюдават животните, как да направят лакомства за едни от най-атрактивните животни – мечетата и какво е „приложно хранене“. Ще могат сами да приготвят сладолед за маймуните, да създадат изложба на открито, ще имат и спортни дейности. Малчуганите ще се превъплътят в детективи, ще се срещнат с охраната на Зоопарка, за да опознаят неговата професия, както и ще имат „поглед от високо“ с помощта на СНЦ „Зелени Балкани“, а накрая ще присъстват в час по опазване на околната среда.

Снимка: Зоопарк, фейсбук страница

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Участие | животни | животните | имат | зоопарка | опазване | заниманията | 2023г | зооучилище

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори