Започна второто издание на кариерния форум "WorkIn Stara Zagora”

Той се провежда днес и утре (19 и 20 април) в Държавна опера Стара Загора. Събитието дава възможност за среща с над 30 водещи компании в града. Отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора се е погрижил за интересни лекции и вълнуващи срещи с фирмите-изложители.

 19.04.2024 14:45
Започна второто издание на кариерния форум "WorkIn Stara Zagora”

Започна второто издание на най-големия кариерен форум „WorkIn Stara Zagora” се завръща с ново издание.

Той се провежда днес и утре (19 и 20 април) в Държавна опера Стара Загора. Събитието дава възможност за среща с над 30 водещи компании в града. Отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора се е погрижил за интересни лекции и вълнуващи срещи с фирмите-изложители.

Форумът бе открит от зам.-кмета Радостин Танев. "За втора поредна година, два пъти повече компании и хора, които се записаха, сигурен съм, че най-големият кариерен форум ще има двоен успех. Има смисъл, защото компаниите в Стара Загора ни повярваха, че може да се случи нещо такова в нашия град. Има смисъл, защото Стара Загора започва да се превръща в интересно място за работа, в което младите хора могат да се развиват", каза в приветствието си Танев. Той сподели и доволството си от това, че хора, дошли на първото издание са открили благодарение на форума възможности за реализация в родния си град. 

Зам.-кметът припомни и за някои от успешните стъпки, направени от екипа на кмета Живко Тодоров за младите хора и реализацията им в Стара Загора.

"Открита бе Професионалната гимназия за компютърни науки и математически гимназии "Проф. Минко Балкански", защото искаме да развиваме IT сектора в нашия град. Тракийският университет повярва в това и неговото ръководство създаде две нови специалности. Това показва, че има смисъл. Казвам го, защото това е поредното доказателство, че в Стара Загора институциите, фирмите, хората работят ръка за ръка, за да бъде градът ни по-привлекателен за бизнеса и жителите", допълни Танев.

Той покани на сцената целия екип на отдел "Инвестиции" и младите хора, които помагат за реализацията на форума. Гостите в залата видяха и видеопослание от Илиана Иванова, eвропейски комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Тя обясни как ЕС помага на младите хора да реализират своите идеи и амбиции в родния си град.

 „WorkIn Stara Zagora” ще протече в две части – лекционна и изложбена.  В лекционната част ще присъстват както специалисти от света на бизнеса и смели предприемачи, които ще споделят безценните си познания и професионален опит, така и известни и успели лица, които имат силна връзка с град Стара Загора.

Сред лекторите са Петър Горялов - организационен консултант, коуч и фасилитатор по устойчиво управление за собственици и изпълнителни директори, телевизионният водещ Ники Кънчев, психологът Ани Владимирова и Биляна Йотовска - фитнес модел, автор на книги за здравословно хранене и др.

Изложбената част включва щандове на компании от града, които ще представят своите свободни позиции и стажантски програми пред търсещите своето професионално и кариерно развитие хора. Входът е свободен.

Подробности за програмата може да откриете на: https://invest.starazagora.bg/bg/work/.

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Стара | Загора | среща | zagora | stara | община Стара Загора | Държавна опера Стара Загора | workin | зам.-кметът Радостин Танев | започна второто издание | събитието дава възможност | отдел "Инвестиции"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори