Общинската фирма „Мересев“ ще се регистрира като социално предприятие

Фенове сме на „Берое“, пием „Загорка“ и купуваме от „Мересев“ – това е стратегията за превръщане на фирмата в символ на града ни

 05.07.2024 21:09
Общинската фирма „Мересев“ ще се регистрира като социално предприятие

Нашата амбиция е общинското дружество „Мересев“ да се превърне в един от символите на Стара Загора, определи неговият управител Мехмед Зейнел.

„Старозагорци поддържат като ревностни фенове „Берое“, пият „Загорка“ и купуват от „Мересев“, за да подкрепят хората в неравностойно положение“ – така може да се формулира планираната стратегия на ръководството. И тя ще се реализира, когато все повече старозагорци започнат да се обличат с продукция на дружеството.

31 души е настоящият състав на предприятие „Мересев“, от тях 63% са в неравностойно положение. „Шием основно работно облекло, като клиентите ни са както индивидуални физически лица, така и малки или средни предприятия в региона и в страната. До момента „Мересев“ е шил предимно на ишлеме, от което няма да се отказваме, но се ориентираме към това да приемаме поръчки, които да изработваме изцяло – засега само за вътрешния пазар, но имаме планове да излезем и извън България“, разказа подробно управителят Мехмед Зейнел.

Впрочем, това вече се е случвало – на сцената на Грузинската държавна опера в Тбилиси са демонстрирали ушитите от „Мересев“ костюми за представлението „Отело“.

Вече сме създали стратегия за продажби на дребно, като идеята е да оформим актуални, харесвани от старозагорци модели на детско, спортно и работно облекло, информира още управителят.

От дружеството планират съвсем скоро да пуснат онлайн магазин, върви регистрацията му, а линкът е https://meresev.com/magazin/. Портфолиото с продукти се разширява всекидневно и може да се проследи на посочената страница, където всеки желаещ може да си избере атрактивни тениски с щампи и бродерии и други артикули.

Предстои „Мересев“ да се регистрира като социално предприятие. Дружеството отговаря на всички необходими критерии и е въпрос на време да се подадат документите пред МТСП и да се получат документите.

Наскоро общинската фирма отново бе спомената от новинарските агенции с подареното на президента Румен Радев знаме на Стара Загора, ушито за 24 часа. Истинско предизвикателство е било толкова скоростно да се осигури материалът и бродерията да се изпълни на обширната му площ.

В „Мересев“ е създадено и 300-метровото знаме, което всяка година на 3 март съпровожда празничното шествие по повод Националния празник на Република България. Светинята се носи на ръце от множеството хора към Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, където е кулминацията на общоградското честване.

Паметното шествие „За Свободата... Да развеем българското знаме!“ се случи за осми път тази година, неговото начало дадоха кметът Живко Тодоров и зам.-кметът Милена Желева.

А тази година за 3 март в „Мересев“ са ушили 100-метров трибагреник по поръчка на Община Панагюрище.

В бъдеще „Мересев“ има за цел да връща част от средствата на старозагорци в подкрепа на обществени каузи, като така изразява своята съпричастност към значимите събития. Можете да ни подкрепите, харесвайки страницата ни във фейсбук, апелират към старозагорци от фирма „Мересев“ - https://www.facebook.com/profile.php?id=100075781459722&locale=bg_BG.

 

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | Стара | Загора | знаме | старозагорци | Така | фирма | предприятие | Мересев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори