Откриха официално нов производствен корпус на територията на ДЗУ АД в Стара Загора

Чрез своята инвестиция „Видеотон България" навлиза в нова дейност – производство на печатни платки за автомобилната промишленост. За да бъдат реализирани инвестиционните намерения е преустроено производствено помещение с площ от 7 декара в един от корпусите на ДЗУ, закупено е модерно оборудване, съобразено с всички съвременни изисквания.

 27.06.2024 16:52
Откриха официално нов производствен корпус на територията на ДЗУ АД в Стара Загора

Нов производствен корпус бе открит на територията на фирма ДЗУ АД в Стара Загора. Официалната церемония съвпадна с още един тържествен повод – честването на 25 години присъствие на „Видеотон" в България. 

Чрез своята инвестиция „Видеотон България" навлиза в нова дейност – производство на печатни платки за автомобилната промишленост. За да бъдат реализирани инвестиционните намерения е преустроено производствено помещение с площ от 7 декара в един от корпусите на ДЗУ, закупено е модерно оборудване, съобразено с всички съвременни изисквания. Инвестицията е на стойност 8.9 млн. евро. За нуждите на новото производство са обезпечени и просторни складови помещения, а административният персонал разполага вече с нови офиси.

В началото приветствие отправи изпълнителният директор на ДЗУ АД инж. Сашо Съйков, който припомни историята на дружеството и важни факти от неговата дейност. 


"За по-малко от две години изградихме модерна производствена база, в която се намираме в момента, с модерни социално-битови и офис помещения", посочи инж. Съйков. Ремонтирани са и други помещения във "Видеотон Бългериан Холдингс" , подготвя се преустройства и в другата фирма - "БТ Булпласт". В тези основни реконструирани помещения имаме възможност да използваме оборудване, закупено по Унгарската програма за стимулиране на инвестициите в чужбина, които ще ни дадат възможност да разширим производството и да навлезем в един нов сектор на автомобилната индустрия. Нашите очаквания са предприятието "ВЕАС България" да стане водещо за групата в България", посочи инж. Съйков.

На събитието присъстваха още посланикът на Унгария Негово Превъзходителство Миклош Борош, областният управител Ива Радева, зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев, ръководители на „Видеотон" в Унгария и България и др.

В приветствието си посланикът на Унгария акцентира върху успешното сътрудничество през годините на "Видеотон" и "ДЗУ" и че "Видеотон" е успяла да стане една успешна част от индустрията на България. "Икономическото сътрудничество между България и Унгария винаги е било на добро ниво. Правителството на Унгария има готовност да подпомага дейността на двете компании", подчерта посланикът.

Поздравления от името на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров отправи Радостин Танев. "Когато имаме компания, толкова години в нашия град, развиваща се, в която работят над 1200 човека показва, че Стара Загора е място, в което може да се развива бизнес. По-важното е, че такива компании могат да работят с местните фирми, което показва, че работим в синхрон с бизнеса в Стара Загора", посочи заместник-кметът. "Стара Загора стъпка по стъпка започва да се превръща в център на аутомотив сектора, вие сте поредната голяма компания, която инвестира тук и това е причината, поради която Община Стара Загора помага с каквото може", допълни Танев.

Областният управител Ива Радева пожела отлични финансови резултати и много успехи и поздрави домакините по повод 25 години "Видеотон" в България и Стара Загора.

Преди да бъде прерязана лентата бе отслужен тържествен водосвет. След това гостите посетиха и разгледаха обновените помещения.


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери производство | Стара | Загора | България | Унгария | един | територията | новото | Откриха официално | Видеотон | производствен | нов производствен корпус | на територията на ДЗУ АД | чрез своята инвестиция

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори