Работна среща в Стара Загора

Първият акцент в дискусията ще бъдат възможностите бизнесът да въздейства върху местната власт за подобряване на инфраструктурата в индустриалните зони на града.

 23.11.2020 09:09
Работна среща в  Стара Загора

Възможностите и перспективите пред бизнеса в Стара Загора в контекста на „Зелената сделка“ и бъдещето на минно-енергийния комплекс „Марица изток“ ще обсъдят днес работодателски организации в Стара Загора. 

В срещата ще участват управителните съвети на КРИБ-Стара Загора и Клуба на работодателя. На срещата е поканен и представител на Общината.

Първият акцент в дискусията ще бъдат възможностите бизнесът да въздейства върху местната власт за подобряване на инфраструктурата в индустриалните зони на града. Работодателите ще настояват администрацията да кандидатства с проекти в следващия програмен период, съобщи председателят на КРИБ в региона Стефан Шоселов.

"Ще дадем предложения за промяна в съществуващите индустриални зони. Голяма част от хората на бизнеса се оплакват за състоянието на улиците в тези зони, няма зелени площи, а това е един сектор, който оформя брутния вътрешен продукт на страната", подчерта Шоселов. 

Вторият акцент в срещата ще бъде обсъждането на възможностите, които предоставя за местния бизнес ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2021-2027 година.

Източник: Радио Стара Загора

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | КРИБ | индустриални зони | работодателски организации

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори