Шестима победители в третото издание на BASE Стара Загора

В него се включиха над 40 участници с идеи за собствен бизнес

 06.06.2024 08:41
Шестима победители в третото издание на BASE Стара Загора

Успешно приключи поредното издание на Безплатната академия за стартиращи предприемачи BASE в Стара Загора. В  него се включиха над 40 участници, а до финала достигнаха 19 проекта, които се състезаваха за разпределяне на наградния фонд от 10 000 лева.

В рамките на 12 седмици бъдещи предприемачи от Стара Загора, Нова Загора, Хасково и региона посещаваха лекции, посветени на различни важни за всеки предприемач теми като финанси, продажби, маркетинг, човешки ресурси, правни норми, презентационни умения. Участниците развиха свои собствени идеи за бизнес, като бяха менторствани от експерти от различни области. Накрая на обучението трябваше да подготвят подробен бизнес план за своя проект или бизнес. На специална закриваща церемония на 04.06.2024 г. финалистите представиха своите идеи пред жури.

Подобно на изминалите издания на програмата проектите бяха в най-различни направления. Сред тях имаше такива за кафе сладкарница, къща за гости, обучения за ръчно свит родопски кус кус, диагностика и превенция на здравето чрез холистични методи и терапии, персонализирани книги по поръчка в помощ на родителя за преодоляване на трудни моменти в развитието на детето и други.

Първата награда си поделиха два от проектите в програмата. Единият е детският фитнес Kids hub Do IT на Деница Митева, а другият - Вила Вилекула - място за предлагане на здравословни храни, напитки и преживявания на Силвия Георгиева, която стартира своя бизнес още по време на програмата.

На второ място се класира Станка Зрънкова със Sunny Yellow Candles - бранд за производство на свещи, познат от фермерския пазар КоренЯк. Проектът ще се развива в посока организиране на работилници за изработка на свещи в Стара Загора.

Третото място отново беше споделено от два проекта – на Златина Желева и Айрин Бурова. Златина впечатли журито с идеята си за консултации за хората, които очакват появата на дете в семейството си.  Айрин Бурова пък грабна награда за проекта ГрумСървиз - подвижен груминг салон с кауза да помага на бездомни животни.

Членовете на журито решиха да връчат и още една допълнителна четвърта награда на най-младия участник в програмата. Единадесетокласникът Иван Иванов, който по време на BASE Стара Загора разви своята идея за фирма, занимаваща се с печат на облекло по поръчка Vandio Prints. Той получи право на безплатно участие в програмата ABLE Weekend Activator, която ще се проведе в Бургас и Варна.

„Щастливи сме, че в Стара Загора и региона имаме толкова интересни и различни бизнес идеи, които подкрепяме с програма BASE. Това е общо 40-тата група, която завършва в България и третата за нас. Старозагорската ни BASE общност се разраства и това е много важно за малкия бизнес в района. Важното е, че продължаваме да подкрепяме предприемачите и след програмата, така че те наистина да могат да стартират бизнесите си“, каза Боряна Пейчева – ръководител на програмата в града.

Програма BASE се организира Асоциация IT Стара Загора с подкрепата на Фондация „Америка за България“ в партньорство с Асоциация ABLE. Организаторите планират следващо издание на BASE в града през есента. Информация ще бъде публикувана в социалните мрежи на IT Стара Загора.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери място | Стара | Загора | бизнес | награда | издание | различни | програмата | идеи | base

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори