В Стара Загора задържаха 34-годишен мъж за повреждане на кислородно-подаваща инсталация

Срещу Ж. И. е повдигнато обвинение за това, че на 20.11.2021 г. противозаконно е повредил чужда недвижима вещ – неподвижно закрепена към стените на сградата кислородно – подаваща инсталация, чрез смачкване на медна проводна тръба за кислород, като от същото са настъпили значителни вреди - изтичане на неустановено към момента количество кислород.

 23.11.2021 13:34
В Стара Загора задържаха 34-годишен мъж за повреждане на кислородно-подаваща инсталация

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 34-годишен мъж за повреждане на кислородно-подаваща инсталация в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, информираха от прокуратурата.

Срещу Ж. И. е повдигнато обвинение за това, че на 20.11.2021 г. противозаконно е повредил чужда недвижима вещ – неподвижно закрепена към стените на сградата кислородно – подаваща инсталация, чрез смачкване на медна проводна тръба за кислород, като от същото са настъпили значителни вреди  - изтичане на неустановено към момента количество кислород.

Мъжът забелязал, че по стена на сградата на УМБАЛ „Проф.д.р.Стоян Киркович“ е закрепена медна тръба, която решил да открадне. Хванал я с ръце и започнал да я дърпа и огъва, като така предизвикал повредата. Подаден и бил сигнал в полицията. Тръбата е била част от инсталация за кислород към Онкологичното отделение на болницата, уточняват от прокуратурата. Подаването на кислород не е било прекъснато, а спаднало само налягането, като пряка опасност за болните е нямало. Повредата е отстранена.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 23 ноември 2021 г., Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е бил осъждан и преди.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | прокуратура | УМБАЛ | Районна | Стоян | инсталация | кислород | Киркович | кислородно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори