В Стара Загора осъдиха лекар, упражнявал професията без правоспособност

Районен съд – Стара Загора постанови присъда, с която призна подсъдимия за виновен в това, че в периода от 10.05.2004 г. до 30.09.2015 г., в гр.Стара Загора, е упражнявал професия свързана със здравеопазването на населението - практикувал професията лекар по специалност „Кардиология“, като е осъществявал дейност в два вида лечебни заведения.

 03.06.2020 16:53
В Стара Загора осъдиха лекар, упражнявал професията без правоспособност

Районният съд в Стара Загора наложи условна присъда от две години "лишаване от свобода" с изпитателен срок от 3 години и глоба от 100 лв на 61-годишния И. В. за това, че е упражнявал лекарска професия, без да е придобил нужната правоспособност.

Районен съд – Стара Загора постанови присъда, с която призна подсъдимия за виновен в това, че в периода от 10.05.2004 г. до 30.09.2015 г., в гр.Стара Загора, е упражнявал професия свързана със здравеопазването на населението - практикувал професията лекар по специалност „Кардиология“, като е осъществявал дейност в два вида лечебни заведения – в заведение за извънболнична специализирана медицинска помощ, в изпълнение на сключени договори с НЗОК, и в лечебни заведения за болнична помощ, по силата на сключени трудови договори с лечебни заведения в гр.Стара Загора, без да е придобил по установения ред правоспособност за тази специалност.

За извършеното престъпление съдебният състав на Районен съд – Стара Загора му наложи наказания от една година лишаване от свобода, чието изпълнение отложи за срок от три години, и глоба в размер на 100 лева. Така присъденото наказание се групира с наказанието, наложено на И. В. за извършено от него документно престъпление през периода от 11.06.2010 г. до 27.12.2013 год. През това време подсъдимият съзнателно се ползвал от преправен официален документ за придобита специалност „Кардиология“. За деянието си той бе осъден, с влязла в сила присъда през 2018 год., на две години лишаване от свобода, чието изпълнение се отложи за срок от четири години.

След групирането на наказанията по двете присъди се стигна и до определеното едно общо наказание. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

  

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери години | лишаване | Стара | Загора | Свобода | изпълнение | специалност | наказание | срок | лечебни

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори