Задържаният по случая с Дебора от Стара Загора застава пред съда по три обвинения

Първото обвинение е за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишното момиче двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото.

 15.12.2023 10:47
Задържаният по случая с Дебора от Стара Загора застава пред съда по три обвинения

Районна прокуратува внесе днес в съда обвинителния акт спрямо 26-годишния Георги Георгиев, който бе задържан по случая с нападението на Дебора Михайлова от Стара Загора.

Георгиев ще застане пред съда по три обвинения, обявиха от прокуратурата. 

Първото обвинение е за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишното момиче двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин.

Второто обвинение е за това, че на 26.06.2023 г. в апартамент в гр. Стара Загора Георгиев принудил момичето да претърпи нещо противно на волята си – остригал част от косата й в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето – престъпление по чл.143 ал.1 от Наказателния кодекс.

Внесен е обвинителният акт по делото "Дебора" 

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април 2023 г. до 25.06.2023 г. в гр. Стара Загора и в гр. Казанлък в условията на продължавано престъпление Г.Г. на шест пъти се заканил с убийство на Д.М. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, ал.3 вр.с ал.1 вр.с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

"Считам, че, както е по закон, се проведе едно всестранно, обективно и пълно разследване по случая", заяви районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова на пресконференция заедно с наблюдаващите прокурори по делото.

В петмесечен срок за разследване се събраха достатъчно доказателства за предаване на лицето на съд, изготевни са тежки и трудни експертизи, наблюдаващите прокурори и разследващи органи работиха упорито и ежедневно, обобщи прокурор Димитрова. 

Обвинителният акт е от 31-на страници. По делото има около 6 експертизи, в които са участвали над 20 вещи лица. 

Георгиев е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи разпоредително заседание по делото и да стане ясно кога то ще започне. 

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | престъпление | обвинителен | областта | кодекс | Наказателния | 2023 | случая с Дебора | нанасяне | задържаният | застава пред съда | три обвинения | 26-годишият Георги Георгиев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори