Затвор за подсъдим, извършил грабеж и нанесъл средна телесна повреда на възрастен мъж, довела до смъртта му

Делото се гледа в разширен състав, в който участваха двама съдии и трима съдебни заседатели.

 13.05.2022 12:45
 Затвор за подсъдим, извършил грабеж и нанесъл средна телесна повреда на възрастен мъж, довела до смъртта му

Окръжен съд – Стара Загора постанови присъда, с която наложи на 51-годишния Г. Г. от гр.Стара Загора наказание лишаване от свобода в размер на дванадесет години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Делото се гледа в разширен състав, в който участваха двама съдии и трима съдебни заседатели.

Съдебният състав призна подсъдимия за виновен в това, че на 19/20.04.2021 г. в гр. Стара Загора отнел чужди движими вещи - парична сума в размер на 15 лева от 76-годишен мъж, като употребил за това сила и деянието е придружено със средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота - асфикция, от която на 23.04.2021 г. е последвала смъртта на пострадалия.

Съдът постанови при изпълнение на наказанието лишаване от свобода да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Наказателното производство срещу подсъдимия премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Отделно Г. Г. ще търпи и наказание от още две години и единадесет месеца лишаване от свобода, при първоначален „строг“ режим, тъй като престъплението, за което Окръжен съд – Стара Загора постанови присъда, е извършено в изпитателния срок по предходно негово осъждане за грабеж, придружен с употреба на сила.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лишаване | Стара | Загора | състав | Свобода | наказание | постанови

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори