Началникът на РУО в Стара Загора Татяна Димитрова е задържана за срок до 72 часа по обвинение за принуда

Днес, 3 ноември 2023 г., Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми Г.П., на 55 г., и 62-годишната Т.Д. за това, че в периода от 2017 г. до 2023 г. в гр. Стара Загора и на територията на обл. Стара Загора, се сговорили да вършат престъпление - принуда, чрез което се цели да се набави имотна облага.

 03.11.2023 19:43
Началникът на РУО в Стара Загора Татяна Димитрова е задържана за срок до 72 часа по обвинение за принуда

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече двама обвиняеми за принуда на длъжностни лица, информираха от пресцентъра на държавното обвинение преди минути.

Днес, 3 ноември 2023 г., Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми Г.П., на 55 г., и 62-годишната Т.Д. за това, че в периода от 2017 г. до 2023 г. в гр. Стара Загора и на територията на обл. Стара Загора, се сговорили да вършат престъпление  - принуда, чрез което се цели да се набави имотна облага.

Г.П. и Т.Д. са привлечени днес като обвиняем и за това, че за периода от 10.01.2019 г. до 25.01.2019 г. в съучастие като съизвършители принудили старши експерт в РУО - Стара Загора да извърши нещо противно на волята си, а именно повторна проверка в средно училище в гр. Стара Загора с цел промяна на констатации от извършена предишна такава, като Т. Д. е злоупотребила с властта си в качеството  си на началник на РУО-Стара Загора – престъпление по чл. 143, ал. 1, вр. чл. 20, ал.2 от Наказателния кодекс.

По досъдебното производство са проведени действия по разследването – разпитани са над 30 свидетели, сред които експерти в Регионалното управление на образованието в гр. Стара Загора, директори на училища и др., извършено е претърсване и доброволно са предадени веществени доказателства - счетоводни документи, фактури, оферти, договори и анекси към тях, мобилни телефони, лаптоп,  флаш памети и др.

Действията по досъдебното производство са извършени на 02.11.2023 г. и на 03.11.2023  г. на територията на гр. Стара Загора  и гр. Казанлък  при проведена специализирана полицейска операция от служители на ГДБОП – МВР  под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора. 

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Разследването по досъдебното производство е в активна фаза.

ГД БОП е в РУО Стара Загора

Както stz24.com съобщи, вчера служители на ГД БОП влязоха в сградата на РУО, а експерти от Регионалното управление по образование получиха призовки, за да се явят на разпит в качеството на свидетели по образувано досъдебно производство. По-късно бе съобщено, че процесуално-следствените действия в РУО се извършват с оглед на събиране на доказателства за престъпление от общ характер и че медиите ще бъдат информирани за по-нататъшните действия на прокуратурата.

Автор: Светла Тенева


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери производство | Стара | Загора | прокуратура | обвинение | Окръжна | обвиняеми | пресцентъра | принуда | Татяна Димитрова | началникът на РУО | за срок | държавното обвинение | информираха

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори