В Стара Загора повдигнаха обвинение на санитарката, изтеглила чужди пари

На 06.01.2021 г., във Второ Районно управление на МВР-Стара Загора се явило лицето А.А. от Стара Загора, който заявил, че чрез дебитна карта на майка му, на няколко пъти неправомерно са изтеглени пари. С извършването на неговия разпит е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.249, ал.1 от НК – за използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.

 11.01.2021 17:28
В Стара Загора повдигнаха обвинение на санитарката, изтеглила чужди пари

Окръжна прокуратура - Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършени транзакции с чужда дебитна карта. Срещу санитарката е повдигнато обвинение, тя е с мярка за неотклонение "подписка", инфромират от пресцентъра на прокуратурата в прессъобщение до медиите.

 

Арест за санитарка от Стара Загора 

 

На 06.01.2021 г., във Второ Районно управление на МВР-Стара Загора се явило лицето А.А. от Стара Загора, който заявил, че чрез дебитна карта на майка му, на няколко пъти неправомерно са изтеглени пари.

 

С извършването на неговия разпит е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.249, ал.1 от НК – за използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра. 

След активни оперативно-издирвателни мероприятия, проведени от органите на МВР под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора, е установена самоличността на евентуалния извършител на престъпното деяние – 56-годишната М.Х., от Стара Загора, както и че деянието е извършено в периода от 30.12.2020 г. до 05.01.2021 г. в условия на продължавано престъпление.

В хода на разследването са събрани доказателства за извършването на деянието от М.Х. и днес, 11.01.2021 г., след съгласуване с наблюдаващия прокурор същата е привлечена в качеството на обвиняем по реда на чл.219, ал.1 от НПК със съставянето на съответното постановление. М.Х. е привлечена като обвиняема за това, че в периода от 30.12.2020 г. до 05.01.2021 г., в условия на продължавано престъпление, използвала платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра – Р.И., на 66 г., от гр. Стара Загора, като извършила 10 броя транзакации – теглене от банкомат на парични средства в размера на 4 200 лв. и деянието не съставлява по - тежко престъпление – престъпление по чл.249, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК.

Предвид събраните при разследването доказателства за извършването на престъплението от обвиняемата и липсата на реална опасност същата да се укрие или да извърши друго престъпление при привличането ѝ като обвиняема, е взета мярка за неотклонение „Подписка".

Извършеното деяние представлява тежко умишлено престъпление по смисъла на чл.93, т.7 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | прокуратура | Окръжна | престъпление | разследването | деянието | 2021 | извършването | дебитна

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори