Оставиха в ареста тримата, отвлекли и завързали за дърво под връх Бузлуджа 34-годишен мъж

Спрямо тримата са повдигнати обвинения за това, че на 30.11.2021 г. в село Дунавци, област Стара Загора, в съучастие като извършители, отвлякли С. С. на 34 години, както и че на същата дата, в гориста местност, южно от връх Бузлуджа, в землището на град Шипка, в съучастие като извършители, противозаконно лишили от свобода отвлеченото лице.

 03.12.2021 20:46
Оставиха в ареста тримата, отвлекли и завързали за дърво под връх Бузлуджа 34-годишен мъж

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 20-годишния М. Д., 22-годишния Й. Д. и 25-годишния В. А, съобщиха от пресцентъра на съда.

Спрямо тримата са повдигнати обвинения за това, че на 30.11.2021 г. в село Дунавци, област Стара Загора, в съучастие като извършители, отвлякли С. С. на 34 години, както и че на същата дата,  в гориста местност, южно от връх Бузлуджа, в землището на град Шипка, в съучастие като извършители, противозаконно лишили от свобода отвлеченото лице.

Обвиняемият Й. Д. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че на 30.11.2021 г. в гориста местност, южно от връх Бузлуджа, в землището на град Шипка, област Стара Загора, направил опит умишлено да умъртви 34-годишния мъж.

Материалите по досъдебното производство обосновават предположението, че всяко едно от задържаните лица е извършило престъпленията, за които са му повдигнати обвинения. Според съда, опасността обвиняемите лица да се укрият или извършат друго престъпление е реална. При отвличането на С. С. обвиняемите са проявили изключителна упоритост и жестокост, а състоянието, в което са го оставили, представлява опасност за неговото здраве и живот. Съдът обсъди  факта, че и тримата обвиняеми са с чисто съдебно минало, но самият начин на извършване на престъпленията се обуславя като такъв с висока степен на обществена опасност на деянията. Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок. 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | връх | годишния | област | Бузлуджа | съучастие | тримата | извършители | обвиняемите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори