Лихвар от Казанлък получи условна присъда

До наказанието, наложено от Окръжния съд в Стара Загора, се стигна след споразумение.

 25.02.2020 15:43
Лихвар от Казанлък получи условна присъда

Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумение, сключено между подсъдимия В. К. от гр.Казанлък, Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитниците му.

Подсъдимият В. К. се призна за виновен в това, че през периода от неустановена дата на 2005 год. до 25.11.2008 год.  в гр. Казанлък, област Стара Загора, без съответно разрешение, което се изисква по закон, предоставил 13 кредити (парични заеми) в български лева и чуждестранна валута, общо в размер на 45 300 лева и 1 400 щатски долара, на шест различни лица срещу задължението получените в заем парични суми да бъдат върнати ведно с договорена месечна лихва върху тях.

За извършеното престъпление, на основание чл.55, ал.1, т.1 от НК, на подсъдимия бе наложено условно наказание от две години „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от четири години. На основание чл.55, ал.3 от НК съдът не наложи по-лекото наказание „конфискация“, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода. В тежест на В. К. са присъдени направените по делото разноски. Мъжът е неосъждан.

Пред съда подсъдимият декларира, че е подписал доброволно споразумението и е съгласен е с неговите последици.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Казанлък | Стара | Загора | условна присъда | лихвар

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори