Новото обвинение по случая "Дебора" ще бъде факт в рамките на тази седмица

То е за престъплението по чл. 143, ал.1 от Наказателния кодекс - принуда, затова, че след упражнена сила, с удар с юмрук, против волята на пострадалата, обвиняемият е остригал част от косата й.

 21.08.2023 13:50
Новото обвинение по случая "Дебора" ще бъде факт в рамките на тази седмица

В рамките на тази работна седмица новото обвинение по случая "Дебора" ще бъде факт, коментира на пресконференция Десислава Калайджиева от екипа наблюдаващи прокурори.

То е за престъплението по чл. 143, ал.1 от Наказателния кодекс - принуда, затова, че след упражнена сила, удар с юмрук, против волята на пострадалата, обвиняемият е остригал част от косата й. 

"Разследването е изключително ускорено, извършват се множество действия, разпитвани са много свидетели, допълнителен разпит в прокуратурата е извършен на пострадалото лице, представена е допълнително писмена документация, включително медицинска,  изготвени са част от назначените експертизи, сред които и петорната съдебномедицинска експертиза, която беше направена задълбочено така, че да ни позволи да квалифицираме от правна гледна точка достатъчно прецизно обвиненията", подчерта районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

"Тази нова квалификация наблюдаващите прокурори са я преценили като валидна и такова обвинение предстои да бъде повдигнато. Относно обвинението за нанесени телесни повреди - накратко заключението на експертизата сочи, че е налице двустепенна средна телесна повреда.Причинени са две средни телесни повреди - едната е черепно-мозъчна травма, мозъчен оток, лека мозъчна контузия, която е довела до временно разстройство на здравето и опасност за живота, втората по вид средна телесна повреда е обезобразяване, с множество порезни рани по лицето и тялото на пострадалата", допълниха от обвинението. 

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че след извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, включително допълнителeн разпит на пострадалата, писмени доказателства, включително допълнителна съдебномедицинска документация, изготвените заключения по назначените експертизи – комплексна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора обединяват разследванията по двете досъдебни производства спрямо Г.Г. (на 26 г.). 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Ден на Независимостта


Маркери Стара | Загора | кодекс | Наказателния | районният прокурор Таня Димитрова | случая "Дебора"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори