Съдът върна делото по случая с Дебора на прокуратурата в Стара Загора

"Делото е върнато на прокуратурата заради процесуални нарушения", заяви след разпоредителното заседание Валентин Димитров, един от адвокатите на 26-годишния Георги.

 14.02.2024 18:57
Съдът върна делото по случая с Дебора на прокуратурата в Стара Загора

Пловдивският съд прекрати съдебното производство срещу Георги Георгиев, обвинен в нападението срещу 18-годишната Дебора от Стара Загора.

"Делото е върнато на прокуратурата заради процесуални нарушения", заяви след разпоредителното заседание Валентин Димитров, един от адвокатите на 26-годишния Георги.

Причината за решението на магистратите са процесуални нарушения при изготвянето на обвинителния акт и по-точно – неясноти относно механизма на извършване на деянието, каза адвокат Димитров.

Георгиев остава в ареста, но определението за това подлежи на обжалване в 7-дневен срок и той ще може да направи нов опит да излезе на свобода пред Окръжния съд.

26-годишният мъж е предаден на съд по три обвинения.


Първото е за това, че на 26 юни м.г. в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишната Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин. 

Второто обвинение е за това, че на същата дата в апартамент в Стара Загора обвиняемият принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си – остригал част от косата ѝ в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето. 

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април до 25 юни миналата година в Стара Загора и в Казанлък в условията на продължавано престъпление Георги на шест пъти се заканил с убийство на Дебора и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. 
За трите престъпления максималният срок на наказанието е до 10 години "лишаване от свобода".

Защитникът на Дебора Михайлова Симеон Даскалов заяви, че младата жена ще заведе и граждански иск срещу Георгиев, който ще бъде предявен след решението на съда. На заседанието магистратите решиха искът да не се гледа в едно с настоящото производство.

По случая бяха изготвени шест експертизи от над 20 вещи лица. Обвинителният акт е от 31 страници.

Снимка: БГНЕС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | след | заяви | Георги | Димитров | Георгиев | областта | Дебора | нанасяне

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори