Веселина Кацарова в Стара Загора: Вярвам в младото поколение

Майсторският клас на световноизвестната оперна прима и на Калуди Калудов са част от съпътстващата програма на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора. Веселина Кацарова ръководи международен майсторски клас с представители от Китай, Румъния, Турция, Япония и др.

 21.11.2023 12:35
Веселина Кацарова в Стара Загора: Вярвам в младото поколение

Това е четвърти майсторски клас в Стара Загора. За мен е изключително важно като човек, че правя това. Аз съм от Стара Загора, тук съм родена и израснала, сподели Веселина Кацарова на пресконференция по повод 53-то издание на ФОБИ.

Майсторският клас на световноизвестната оперна прима и на Калуди Калудов са част от съпътстващата програма на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора. Веселина Кацарова ръководи международен майсторски клас с представители от Китай, Румъния, Турция, Япония и др.

"Преподаването е една много сложна и отговорна професия, защото на нас трябва да ни повярват младите хора и да ни се доверят, което е изключително труден процес. Винаги провеждам майсторските класове в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" в една изключително приятна атмосфера, чувствам се много добре и ми е много мило", сподели още оперната певица.

"Вярвам в младото поколение. В Държавна опера - Стара Загора се дава възможност на младите хора да дебютират. Това е изключително важно, защото в стаята, където се учат е едно, а сцената е друг етап - каква е реалността на тази професия. Гласът е най-малкият компонент, но много други качества в певеца са важни", допълни тя.

Веселина Кацарова използва възможността да отправи покана към всички ценители на оперното изкуство да дойдат на концерта на двата майсторски класа - нейния и на Калуди Калудов.

Концертът ще бъде на 29 ноември в Държавна опера - Стара Загора.

"Елате заради младите певци, които са бъдещето на класическия оперен театър", апелира оперната прима. 

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Веселина Кацарова | Фестивала на оперното и балетното изкуство | Вярвам в младото поколение | майсторският клас | на световноизвестната оперна прима | и на Калуди Калудов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори