„Любовен еликсир” за 100 годишнината на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”

Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, а диригент Ивайло Кринчев.

 18.06.2021 09:59
„Любовен еликсир” за 100 годишнината на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”

Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” подготвя за своята 100 годишнина премиерата на операта „Любовен еликсир” от ГаетаноДоницети. Постановката е съвместна продукция на Академията и Държавна опера-Стара Загора и се поставя специално за юбилейните празници. В подкрепа на проекта се включи и Националната опера на Тимишоара, Румъния с декорите и костюмите, които са дело на именитите български художници Борис Стойнов и Цветанка Петкова-Стойнова. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, а диригент Ивайло Кринчев.

На 25 юни, петък от 19.00 часа и на 26 юни, събота от 16.00 часа на сцената на Музикалния театър „Стефан Македонски” ще се състоят двете премиерни представления на операта „Любовен еликсир” от Доницети с участието на студенти и докторанти на НМА „Проф. Панчо Владигеров”, Академичния симфоничен оркестър с концертмайстор Жорж Паликарски, хора на Държавна опера-Стара Загора.

В двата спектакъла солистичните главни роли ще си поделят младите оперни надежди-възпитаници на вокалния факултет на НМА „Проф. Панчо Владигеров” Мария Славова и Ма Байсюе /в ролята на Адина/, Божидар Иванов, СонгЦе, СтоянБуюклиев /Неморино/, Анастасия Алтухова, Василики Параскева /Джанета/, Денис Бояджиев, ДжанЮен /Белкоре/, БоянСавов, Живко Добрев /Дулкамара/. Асистент-диригент и хормайстор е Виктор Крумов, асистент режисьор Денис Бояджиев.

Подготовката на спектакъла на операта „Любовен еликсир” стартира преди повече от половин година. През последните месеци младите артисти репетират усилено със своите педагози и корепетитори, както и в истинска театрална среда, предоставена им от Държавна опера-Стара Загора. Старозагорската опера не за първи път дава възможност за сценични изяви на талантливите студенти по оперно пеене. Но сега театърът партнира в създаването на цялостен спектакъл, който се поставя и ще бъде представен за първи път пред софийската публика.

Цени на билетите 15 и 20 лева.

Специални цени на билетите за студенти и преподаватели от НМА „Проф. Панчо Владигеров”, ученици от Музикалното училище, студенти на НБУ – 10 лева.

Билети за спектаклите могат да бъдат закупени на касата на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ бул. „ВасилЛевски“ 100, тел. 02/943 19 79 и онлайн и в разпространителската мрежа на ИВЕНТИМ www. eventim.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | държавна | проф | опера | Операта | Владигеров | Панчо | Любовен | еликсир

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори