Представят отново „Африканката“

Постановката ще се играе на сцената на Държавна опера - Стара Загора на 13 декември. "Африканката" е съвместна продукция с Дойче Опера-Берлин.

 11.12.2019 10:29
Представят отново „Африканката“

 

На 13 декември от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще бъде представена   за втори път постановката на операта „Африканката“ от Джакомо Майербер. След премиерата на 22 ноември, възхитителният  спектакъл на Вера Немирова ще се завърне в пълния си блясък, пресъздаден от великолепните изпълнители на главните роли Ивайло Михайлов /в ролята на Васко да Гама/, Русалина Мочукова /Селика/, Беса Лугичи /Инес/. Участват още Крум Гълъбов, Ивайло Джуров, Евгений Арабаджиев, Пламен Кумпиков, Ивайло Йовчев, Ивона Иванова, Костадин Якшев, оркестър, хор на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската  школа за оцеляване „Бага-Тур“. Спектакъла ще дирижира маестро Ивайло Кринчев, хормайстор Младен Станев.

Операта „Африканката“ на Майербер – съвместна продукция на Държавна опера-Стара Загора и Дойче Опер-Берлин, оживя за първи път в България и на Балканите. Не закъсняха и въодушевените отзиви от премиерния спектакъл, изпълнени със суперлативи. „Африканката“ – това непознато за публиката заглавие, се прие възторжено и приповдигнато още с отварянето на завесата. Спектакъл, който поразява освен с красотата на музиката на великия майстор на т.нар. „голяма опера“, с впечтляващите солистични състави, хор и оркестър, но и с неповторимия режисьорски почерк на Вера Немирова, който грабва вниманието, ангажира, мотивира и вдъхновява до последната картина в нейната естетска и силно въздействаща продукция.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | държавна | опера | Ивайло | Представяне | Държавна опера | Африканката

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори