Творческо ателие „Пътешествие във времето“ в Художествената галерия в Стара Загора

В камерната зала на Галерията, от 14:00 ч., ще бъде представена гостуващата изложба на Гьоте-институт България и Фондация „Български архитектурен модернизъм“ – „Госпожо архитект“.

 03.02.2024 09:19
Творческо ателие „Пътешествие във времето“ в Художествената галерия в Стара Загора

На 3 февруари /събота/ от 11.00 – 12.30 часа, по повод 90-годишнината от построяването на Старозагорски градски хали, в Художествена галерия – Стара Загора ще се организира забавно творческо ателие „Пътешествие във времето“, съвместно с отдел ,,Туризъм и младежки дейности“ към Община Стара Загора. Творческото ателие е предназначено за деца на възраст между 7-15 години. Участниците ще имат възможност да оцветят или създадат собствени рисунки или колажи на Градските хали на Стара Загора, както и да чуят кратка беседа за нейната история.

В камерната зала на Галерията, от 14:00 ч., ще бъде представена гостуващата изложба на Гьоте-институт България и Фондация „Български архитектурен модернизъм“ – „Госпожо архитект“. Желаещите могат да станат част от представянето на  документалната експозиция, гостувала и в други градове на страната, но единствено в Стара Загора с нов формат с допълнителна информация за историята на сградата и архитектите, спечелили конкурса за нейното изграждане с фокус върху Елена Варакаджиева-Скордева. Експозицията  включва 15 пана с документи, рисунки, чертежи и мултимедия.

Паралелно, от 14:30 – 15:00 ч., всички с интерес към история на архитектурата могат да се насладят на лектория, представяща живота и творчеството на тримата архитекти – Генчо Скордев, Елена Варакаджиева-Скордева и Петко Цветков, създатели на проекта за изграждането на старозагорските хали. Лектор: Теодор Караколев – изкуствовед и журналист, един от създателите на Фондация „Български архитектурен модернизъм”.
Събитията са част от честванията по случай 90-годишнината от откриването на „Старозагорските хали", днес Художествена галерия – Стара Загора, и се реализират в навечерието на 4 февруари, когато през 1934 г. е открита новопостроената сграда.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Художествената галерия | творческо ателие | Пътешествие във времето

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори