Изложба от циркови плакати „Сънят на стария клоун" откриха в Стара Загора

„В навечерието на Празника на града, за мен е чест да присъствам на откриването на тази уникална експозиция. До сега никога не съм попадала в този свят на цирковите плакати, на това така забележително изкуство. Поздравявам и ръководството на Регионалната библиотеката, за това, че го показват на града. Имам много въпроси за това как се роди тази магия и с нетърпение очаквам да чуя отговорите“, приветства в началото на събитието Милена Желева.

 05.10.2023 08:55
Изложба от циркови плакати „Сънят на стария клоун" откриха в Стара Загора

Изложба от 50 циркови плаката от личната колекция на телевизионния водещ Драго Драганов бе открита в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Тя съдържа отбрани плакати от голямата колекция на ТВ водещия, събирана през годините и  наброяваща над 2000 броя.

Официален гост на откриването бе зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева. „В навечерието на Празника на града, за мен е чест да присъствам на откриването на тази уникална експозиция. До сега никога не съм попадала в този свят на цирковите плакати, на това така забележително изкуство. Поздравявам и ръководството на Регионалната библиотеката, за това, че го показват на града. Имам много въпроси за това как се роди тази магия и с нетърпение очаквам да чуя отговорите“, приветства в началото на събитието Милена Желева.

„Осъзнавам, че сме на прага на един прекрасен празник за Стара Загора и съм много щастлив да бъдат тук и за първи път да представя изложба от личната си колекция извън София, където показах първата си такава. Нарекох тази изложба „Сънят на стария клоун“, защото ние – порасналите, се връщаме често в детството си насън. Всеки един от тези плакати има лична история за мен. 50 плаката - 50 мига от моя живот“, сподели Драго Драганов и разказа интересни моменти от откриването и  запазването на плакатите.

Нестандартната изложба може да бъде разгледана до 29 октомври в библиотека „Захарий Княжески“.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери града | Стара | Загора | изложба | откриването | Желева | Милена | колекция | плакати

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори