Вестник „Марица-изток“ с 65-годишен юбилей

Официални гости на празника бяха кметът на община Раднево инж. Георги Петров, зам.-кметовете Теменужка Сотирова и Красимир Куртев, инж. Илия Илиев – председател на Общински съвет, общински съветници, бивши служители на местната медия, партньори на вестника, служители от общинска администрация и културни деятели.

 26.01.2024 08:47
Вестник „Марица-изток“ с 65-годишен юбилей

На 24 януари 2024 г. Вестник „Марица-изток“ чества своя 65-годишен юбилей.

Официални гости на празника бяха кметът на община Раднево инж. Георги Петров, зам.-кметовете Теменужка Сотирова и Красимир Куртев, инж. Илия Илиев – председател на Общински съвет, общински съветници, бивши служители на местната медия, партньори на вестника, служители от общинска администрация и културни деятели.

Инж. Петров поздрави екипа на вестника и отправи пожелания за още много бъдещи успехи. „Продължавайте със същия висок професионализъм да отстоявате честта на качествената журналистика. Никога не спирайте да търсите отговорите на въпросите, които вълнуват всеки гражданин. Най-качествената и важна оценка я дават читателите. Вярната Ви аудитория е признание и повод за гордост, но и още по-голяма отговорност – да бъдете на висотата на техните очаквания! През дългият си житейски път вестник „Марица-изток“ е преминавал успешно предизвикателствата на динамичния медиен пазар и винаги е успявал да се наложи като един добър пример за обективна журналистика и отстояване свободата на словото. Поздравявам Ви за упоритата работа, за задълбочените анализи и коментари на събитията, за усилията, които полагате за да представите различните гледни точки. Всичко това е причината вече 65 години да имате толкова много верни читатели. Желая на целия екип здраве, оптимизъм и вдъхновение, още по-високи успехи, удовлетворение от вложения труд и лично щастие! Честита 65 – та годишнина от основаването на вестник „Марица-изток“! На многая лета!“, каза кметът.

Празникът беше изпълнен с мили спомени и емоционални пожелания. Музикален поздрав към присъстващите отправиха талантливите изпълнителки Джулия Калева и Изабела Бравова. Те са възпитанички на школа по „Поп музика“ с художествен ръководител Марижана Иванова.

През дългия си житейски път вестник „Марица-изток“ успя да се наложи като един добър пример за обективна журналистика и отстояване свободата на словото.
В момента в него работят трима души – Снежана Тодорова, Мирослав Митев и управителят Росица Нанева.

Първият брой на вестник „Марица-изток” излиза на 21 януари 1959 година с основател и главен редактор Славчо Апостолов. Той е журналист от „Димитровградска правда”, на когото е възложено поставянето на началото на вестник на изграждащия се комплекс „Марица-изток”. Първоначално предложенията за име са много – „Комсомолски зов”, „Комсомолски устрем”, „Младежка искра” и т.н., като накрая се спират на първото. Когато Апостолов започва да пише първите материали и да ги предава за набор в димитровградската печатница му идва идеята вестникът да се казва „Марица-изток”, което остава и до днес. След демократичните промени през 1989 година вестникът преминава към общината като самостоятелно търговско дружество.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери вестник | Марица | изток | Свободата | вестникът | журналистика | Успехи | словото | качествената

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори