"ВиК ЕООД Стара Загора" се включва в доброволческа инициатива за засаждане на дръвчета

През 2024 година Световният ден на водата е под мотото „Вода за Мир”.

 19.03.2024 15:03
"ВиК ЕООД Стара Загора" се включва в доброволческа инициатива за засаждане на дръвчета

От 1993 г. 22 март се отбелязва като Световен ден на водата. 22 години по-късно този ден обединява вниманието  на всички нации и го насочва към бъдещето. Защото „Водата е живот“.

През 2024 година Световният ден на водата е под мотото „Вода за Мир”.

Водата може да създаде мир или да предизвика конфликт. Когато водата е оскъдна или замърсена, или когато хората се борят за достъп, напрежението може да нарасне. Като си сътрудничим по отношение на водата, можем да балансираме нуждите от вода на всички и да помогнем за стабилизирането на света.

Просперитетът и мирът разчитат на водата. Тъй като нациите управляват изменението на климата, масовата миграция и политическите вълнения, те трябва да поставят сътрудничеството във връзка с водата в основата на своите планове.

Водата обаче може да се бори с изменението на климата. Устойчивото управление на водите е от основно значение за изграждането на устойчивост на обществата и екосистемите и за намаляване на въглеродните емисии. Всеки има своята роля – действията на индивидуално и домакинско ниво са жизненоважни.

Във връзка с отбелязване на Световния ден на Водата - 22 март, тази година "ВиК ЕООД Стара Загора" се включва в доброволческа инициатива, организирана от "Български ВиК холдинг" ЕАД и Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Служители на "ВиК ЕООД  Стара Загора" ще засадят 170 дръвчета на следните обекти, обслужвани от Дружеството:

- СОЗ резервоар "Ниска зона - Стара Загора; ПСОВ Стра Загора, ПСОВ Казанлък, село Овощник, ЦПС Казанлък, ПСОВ Раднево, Дренажно водохващане "Ясеново,ПС Голям дол, ПС Бялата вода, ПС Марица.

Една капка вода е нещо възхитително -  винаги избира пътя на най –   малкото  съпротивление!

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | Казанлък | Стара | Загора | ЕООД | вода | климата | водата | ПСОВ

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори