В АГ клиниката в Стара Загора отбелязаха Бабинден

За последното тримесечие в Родилното към УМБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович" са се родили 350 бебета, над 100 само през януари.

 21.01.2020 10:44
В АГ клиниката в Стара Загора отбелязаха Бабинден

С традиционния ритуал разчупване на пита и „поливане“ бе отбелязан Деня на родилната помощ в АГ клиниката в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора.

„Пожелавам здраве и сили на целия екип“, с тези думи се обърна към присъстващите след тържествения водосвет отец Йордан Карагеоргиев. „Вие с вашия труд, с вашите безсънни нощи давате видимото начало на всеки човек. Да е благословен вашият празник и трудът ви, тепърва да се увеличават бебетата, тъй като страната ни има нужда от това“, каза още той.

Гостите приветства доц. д-р Николай Лазаров, началник на Клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович".

 „Искам да благодаря на всичките си колеги – акушерките, санитарките за всеотдайния труд. За първи път празнуваме на ново място и се надявам това да е едно ново начало за всички нас към все по-голямо развитие на звеното, което посреща новия живот", заяви още доц. Лазаров.

Мариета Профирова, която е майка на дъщеричка с името Христиана, поля вода за ритуала, според който „колкото лесно се хлъзга сапунът, толкова лесно да се раждат децата“. Участваха ръководителят на клиниката и акушерката Атанаска Добрева. Бебето се е родило на 19 януари в 6 часа сутринта и е второ дете в семейството на старозагорката.

За последното тримесечие бебетата, които са проплакали в АГ клиниката са 350, а за миналата година 1260, от тях 26 двойки близнаци. Има малка тенденция за преобладаване на момчетата, обобщи ръководителят на Клиниката.

Сред гостите на събитието бяха областният управител Гергана Микова и нейният заместник Петя Чакърова, зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова, ректорът на ТрУ доц. Добри Ярков, директорът на РЗИ д-р Златина Нанева, представителки на Зонта.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | бебета | Клиниката | УМБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович" | АГ клиника

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори