В Стара Загора започна училищен и образователен форум "Месец на науките и изкуствата"

Организатори на интересната и полезна проява са младите омбудсмани Валентин Глушков и Станимир Тодоров, както и общественият посредник на община Стара Загора Иванка Сотирова. Събитието започна в 10 часа в РБ "Захарий Княжески", а официалното откриване бе час по-късно с музикален поздрав от Зара Узунова, Ива Тодорова и преподавателя Божидар Рахнев от НУМСИ "Христина Морфова".

 07.03.2024 13:55
В Стара Загора започна училищен и образователен форум "Месец на науките и изкуствата"

Училищен и образователен форум под наслов "Месец на науките и изкуствата" стартира от днес в Стара Загора. 

Организатори на интересната и полезна проява са младите омбудсмани Валентин Глушков и Станимир Тодоров, както и общественият посредник на община Стара Загора Иванка Сотирова. Събитието започна в 10 часа в РБ "Захарий Княжески", а официалното откриване бе час по-късно с музикален поздрав от Зара Узунова, Ива Тодорова и преподавателя Божидар Рахнев от НУМСИ "Христина Морфова". 

"Стара Загора е град на млади, креативни хора, които със своите инициативи успяват да привлекат връстниците си, както и днес. Събитието е част от платформата на младите омбудсмани. Тяхното виждане бе месец март да е месец на науките и изкуствата. Това е една нова инициатива, ориентирана към учениците и младите хора с идеята, че науката не е чак толкова недостъпна, а всеки има какво да научи, както казва Станимир Тодоров", посочи старозагорският омбудсман Иванка Сотирова при официалното откриване.

Тя подчерта, че целта е да бъдат поощрени онези ръководства, преподаватели и ученици, които са привлечени в различни прояви извън учебните програми и часове, като покани старозагорските училища да посетят инициативата. 

Младите омбудсмани Владимир Глушков и Станимир Тодоров благодариха на участниците във форума и на домакините от РБ "Захарий Княжески", като призоваха все повече ученици да гледат на науката като на предизвикателство и нови възможности. 

"Нека науката покаже, че е интересна и че ние искаме да я учим и че ще я учим", допълни и Кристиан Конов, член на Младежки общински съвет и председател на Съвета на младите омбудсмани.

Днес форумът бе посветен на хуманитарните науки: история и география, български език, чужди езици и философски дебат.  

Разположен е щанд, където учениците могат да обогатят знанията си по история и география, да се научи повече за китайския език и йероглифите, да се види календар със здравословни хранения, да се нареди пъзел или да се разгадае книга чрез емотикони, както и още интересни предизвикателства.

Форумът ще се провежда всеки четвъртък, а темите ще са различни. На 14 март на ход са STEM направленията, а на 21 март - изкуството и културата. 

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери месец | Стара | Загора | форум | часа | Започна | март | образователен | науките | изкуствата | Иванка Сотирова | Валентин Глушков | Станимир Тодоров | Кристиан Конов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори