В Стара Загора се провежда благотворително мото шоу

Проявата е под надслов "Да спрем насилието" и е в в подкрепа на Кризисен център "Самарянска къща". В центъра към сдружение "Самаряни" се настаняват жени и деца, пострадали от насилие и трафик. Както вече stz24.com анонсира, организатори на събитието са дамите от мото група "Саламар Иринопол - Стара Загора" с подкрепата на MC "Free Wind Riders" Стара Загора. Датата е избрана специално днес, защото на 1 май се отбелязва Международния ден на жената моторист. Атракция в събитието са стънт шоу с мотори и дрифт с коли.

 01.05.2021 14:10
В Стара Загора се провежда благотворително мото шоу

В Стара Загора започна благотворително мото шоу. Началото бе дадено в 12 часа  на паркинга на Метро в града на липите.

Проявата е под надслов "Да спрем насилието" и е в в подкрепа на Кризисен център "Самарянска къща". В центъра към сдружение "Самаряни" се настаняват жени и деца, пострадали от насилие и трафик.

Както вече stz24.com анонсира, организатори на събитието са дамите от мото група "Саламар Иринопол - Стара Загора"  с подкрепата на MC "Free Wind Riders" Стара Загора.

Организаторите искат да насочат вниманието и към това, че мотористите "не са лоши" хора, а могат да вършат и нещо полезно.

Датата е избрана специално днес, защото на 1 май се отбелязва Международния ден на жената моторист. Атракция в събитието са стънт шоу с мотори и дрифт с коли.

На три места са поставени кутии, в които всеки може да остави сума. Върху кутиите има информационни материали по темата за насилието.

"За мен е изключително удоволствие че съм сред вас. Специални поздрави за жените мотористи, за това, че такова шоу се провежда за първи път в Стара Загора, с такава кауза. Защото каузите са важни. Днес говорим за жените и децата, преживели насилие - тема, която е табу. Колкото повече каузи и информационни кампании има, толкова повече даваме гласност на този проблем. Според данните, всяка трета жена е преживяла насилие. Нека не се срамува, а да потърси помощ и да излезе от този омагьосан кръг. Насилието е физическо и психическо, при децата най-често насилието е от връстници, което оставя една много тежка следа в тяхното психическо развитие. Нека бъдем единни и работим в тази посока. На Велика събота подавате ръка към доброто", така приветства участници и гости зам.-областният управител на Стара Загора Петя Чакърова.

В Кризисния център "Самарянска къща", който е най-големият в България за 17 години са преминали, за да получат подкрепа, 750 жени и деца, отчете Мария Данева от сдружение "Самаряни".

"Изключително ми е приятно и се радвам, че точно в този ден, ние  от "Самаряни" сме с дамите от "Саламар Иринопол - Стара Загора", които правят това шоу с цел да популяризират мото спорта сред дамите, но и тази кауза. Днес не само, че ще се забавляваме, но ще можем да подкрепим жените и децата от Кризисен център "Самарянска къща". С това, което правим тук, ще дадем възможност да подкрепим хора, попаднали в ситуация на на насилие. Вярвам, че ще се съгласим в това да не толерираме насилието, то съществува, защото някой му позволява да го има. Вярвам, че ще сме нетолерантни към насилието и ще сме подкрепящи хората, попаднали в ситуация на насилие.

По-късно предстои дамско мото шествие, което ще мине през централни улици в града и ще спре в района на Самарското знаме, обявиха в началото организаторите.


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | мото | благотворително

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори