Главният прокурор Иван Гешев в Стара Загора: Прокуратурата ще бъде безкомпромисна

Делото е взето под специален надзор от Прокуратурата в Пловдив. Ще бъде изпратено и взето под специален наздор от Върховна касационна прокуратура, каза още Гешев. Той се срещна с част от близките на пострадалите и с представителите на обвинението.

 13.10.2021 11:19
Главният прокурор Иван Гешев в Стара Загора: Прокуратурата ще бъде безкомпромисна

Прокуратурата ще бъде безкомпромисна, няма да бъде допуснато влияние върху разследването, заяви в Стара Загора главният прокурор Иван Гешев по повод тежкия пътен инцидент, при който пострадаха три млади жени.

Делото е взето под специален надзор от Прокуратурата в Пловдив. Ще бъде изпратено и взето под специален наздор от Върховна касационна прокуратура, каза още Гешев. Той се срещна с част от близките на пострадалите и с представителите на обвинението, а целта на посещението му в Стара Загора е била рутинна среща с прокурори във връзка с предстоящите избори.

"Не може след 15 часа да се уведоми прокуратурата, как да наблюдава прокурорът това досъдебно производство? Справедливо имаше обществена реакция, но несправедливо бе насочена към прокуратурата. Затова съм тук да ви го кажа", заяви още Гешев по повод случая с катастрофата до кръговото кръстовище.

Съдът в Стара Загора решава за ареста на 18-годишния шофьор, блъснал трите млади жени 

Ако се констатират данни за административна и дисциплинарна отговорност и виновни длъжностни лица, ще бъдат предприети необходимите действия, категоричен бе Гешев.

Главният прокурор подчерта, че трябва да има координация и синхрон между институциите, защото в противен случай, от това страдат обикновените хора.

Във връзка с предстоящите избори, Гешев съобщи, че вчера е изготвил искане до министъра на вътрешните работи и до председателя на ДАНС за сформиране на съвместни щабове по места. Подобна практика е имало и при предходните избори.

"Винаги сме били безкомпромисни в работата срещу купуването на гласове. Призоваваме за синхрон между институциите, а не всяка институция да работи сама за себе си и да прехвърля отговорността на други и това да води до лоши резултати. Има ръст на битовата престъпност, на телефонните измами и т.н. , което се дължи, според мен, освен на много фактори, но и на недобрия синхрон между службите и прокуратурата. Надявам се, че това ще се подобри", добави още Гешев.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | катастрофа | Иван Гешев | пострадали млади жени

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори