Да бъде приет Закон за запасното войнство ще настояват от СОСЗР

"Търсим политиците да съдействат България да има обединено запасно войнство. В България има над 50 военно-патриотични организации. Стартирайки първия мандат 2017-2022 година неслучайно се заехме да възстановим Закона на Съюза на запасните офицери и сега сме пред внасяне на Закон за запасното войнство, като в него влизат всички преминали през структурите на българската армия, на МВР и структурите по сигурността на страната", уточни генерал Стойков.

 13.06.2024 11:46
Да бъде приет Закон за запасното войнство ще настояват от СОСЗР

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва ще настоява да бъде внесен в новото НС Закон за запасното войнство, каза в Стара Загора председателят на Съюза генерал о. з. Златан Стойков. 

"Търсим политиците да съдействат България да има обединено запасно войнство. В страната има над 50 военно-патриотични организации. Стартирайки първия мандат 2017-2022 година неслучайно се заехме да възстановим Закона на Съюза на запасните офицери и сега сме пред внасяне на Закон за запасното войнство, като в него влизат всички преминали през структурите на българската армия, на МВР и структурите по сигурността", уточни генерал Стойков.

В момента към Съюза, който е военно-патриотична и непартийна организация, са изградени 262 общински организации, функционират 614 клубове и дружества, в него членуват 21 658 души. 14 са колективните членове.

Стара Загора е домакин на Четвъртия национален събор на запасното войнство. Събитието ще събере стотици ветерани и любители на военната история от цялата страна.

В 14 часа в зала "П. Р. Славейков" на Община Стара Загора започва Кръгла маса на тема:  „Взаимодействие между органите на държавната и местна власт, и запасното войнство, за подобряване дейността им за привличане на кандидати за висшите военни училища и попълване на видовете Въоръжени сили с кадрови военнослужещи“.

Официалното откриване е утре - 14 юни, от 11:00 часа, в парк „Артилерийски“. Жителите и гостите на града ще могат да разгледат автентично военно облекло, старинно оръжие, символи, книги и други материали, да наблюдават как се приготвя храна при полеви условия, да се насладят на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили към Националната гвардейска част, както и на индивидуални и колективни изпълнители на патриотични песни, стихотворения и народни танци. Предвиждат се демонстрации на бойните умения и способности на военнослужещи от Пловдив и Националния военен университет „Васил Левски“ - Велико Търново.

Сред официалните гости се очакват президентът на Република България Румен Радев, министър-председателят Димитър Главчев, министърът на отбраната Атанас Запрянов и други.

Четвъртият национален събор на запасното войнство се провежда с подкрепата на Община Стара Загора и Министерството на отбраната.

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | София | Национален | четвъртият | проведе | часа | събор | войнство | запасното | генерал о.з. Златан Стойков

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори