В Стара Загора 6 двойки кандидатстват до момента за финансиране на дейности по асистирана репродукция

Срокът за прием на документи за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Стара Загора е 16 юни.

 21.05.2020 11:57
В Стара Загора 6 двойки кандидатстват до момента за финансиране на дейности по асистирана репродукция

От 29 април се поднови приемът на документи на двойки от Стара Загора с репродуктивни проблеми, кандидатстващи за финансова подкрепа за дейности по асистирана репродукция.

Крайният срок за подаване на документите е 16 юни, припомни за stz24.com д-р Тунджай Йозтюрк, общински съветник и председател на комисията, сформирана съгласно Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция.

Шест двойки до момента са се възползвали от възможността да кандидатстват за финансова подкрепа.

90 хил. лева са заложени в общинския бюджет на Стара Загора тази година, които да бъдат в помощ на двойките и семействата, имащи нужда от процедури и дейности по асистирана репродукция. Максималният размер на помощта за една двойка е 2 хил. лева, обобщи д-р Йозтюрк.

Няма промяна при критериите. Съгласно правилника двойките могат да получат финансово подпомагане един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура. Документите се подават в сградата на Община Стара Загора, етаж 2, стая 216.

Всички необходимите формуляри, както и подробности, са публикувани в сайта на Община Стара Загора, в секция Обявления на Общински съвет

https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya-na-obshtinski-savet/podnovyava-se-priemat-na-dokumenti-v-obshtina-stara-zagora-na-dvoyki-s-reproduktivni-problemi-kandidatstvashti-za-finansova-podkrepa-za-deynosti-po-asistirana-reproduktsiya-noviyat-srok-za-podavane-na-dokumenti-e-ot-29-april-do-16-yuni-pri-sashtite-kriterii-i-usloviya-publikuvani-v-sayta-na-obshtina-stara-zagora-v-sektsiya-obyavlenieya-na-obshtinski-savet

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | кандидатите | семейства | процедури | асистирана репродукция | общинска програма

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори