Живко Тодоров: Предстои една много интензивна година

Редица проекти на община Стара Загора очакват реализацията си.

 19.12.2019 16:48
Живко Тодоров: Предстои една много интензивна година

Предстои една много интензивна година за Стара Загора, през която ще работим, за да приключим по-успешно проектите, отколкото до момента: с по-добро качество, със спазване на сроковете, ще следим стриктно и се надявам да изберем изпълнители, които ще бъдат отговорни и ангажирани към тези задачи. Това заяви кметът Живко Тодоров на предколедна среща с медиите днес.

Образование и здравеопазване ще бъдат акцентите за община Стара Загора през 2020 година. 

Подготвяме предстоящите проекти – реновиране на Зоопарка, приключване на ремонта на ул. „Иван Вазов“, едновременно се работи и по ВиК мрежата в кв. „Самара“, там ще има и преасфалтиране. Едновременно с това обществени поръчки се пускат за Летния театър, за Руския пазар, за Станционната градина, очерта някои от задачите кметът. Започваме работа и за рекултивация на старото депо за отпадъци. Предстои и изграждането на система за компостиране на отпадъци, подчерта още той.

"Трябва да се придобие сградата на бившото АГ, където ще пребазираме голяма част от общинските здравни заведения, за да имаме по-добра и качествена услуга”, категоричен бе Тодоров. Към здравния център за е предвиден и паркинг, който допълнително да улесни старозагорци.

На финала сме за обявяване на обществена поръчка за закупуване на 33 нови електробуса и зарядни станции, допълни ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Той съобщи още, че е в ход въвеждането на "умно" паркиране, което ще даде възможност чрез специално приложение шофьорите да виждат в реално време свободните места за паркиране. През следващата година се очаква да бъде приет и дългоочакваният генерален план за организация на движението в Стара Загора.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери година | Стара | Загора | Тодоров | предстои | община Стара Загора | Руски пазар | интензивна година

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори